Zeta čuva kult Trešnjice

Nikšićani stižu destabilizovani serijom loših rezultata, uključujući i šokantno ispadanje od Jezera u Kupu, a uz to su tek izašli iz štrajka
1 komentar(a)
Orlandić, Foto: Zoran Đurić
Orlandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.09.2013. 06:58h

Tri pobjede, bez poraza i remija, uz gol-razliku 9:2 - to je učinak Zete na domaćem terenu na startu sezone.

Kult Trešnjice izabranici Mladena Vukićevića pokušaće da sačuvaju danas, u najtežem ispitu od svih, kada im u goste stiže aktuelni šampion, ekipa Sutjeske (15 časova).

Nikšićani stižu destabilizovani serijom loših rezultata, uključujući i šokantno ispadanje od Jezera u Kupu, a uz to su tek izašli iz štrajka.

Sve će to pokušati da iskoristi Zeta kako bi se novom pobjedom izjednačila sa Mogrenom na drugoj poziciji.

"Loš trenutak Sutjeske ne smije da nas zavara. Nikšićani su vrlo opasni, koliko god izgledali ranjivi", kaže Petar Orlandić, napadač Zete i najbolji strijelac dosadašnjeg dijela šampionta (sedam golova u šest kola).

Ipak, cilj domaćina je - pobjeda, kojom bi Zeta kompletirala najbolji start sezone od 2007. godine.

"Igramo odlično, nižemo dobre rezultate, pogotovo na našem terenu, gdje se zaista ugodno osjećamo. Želimo da nastavimo tako. Trijumfom bismo ostali u vrhu tabele i definitivno razuvjerili mnoge koji nam prije početka sezone nisu davali velike šanse", dodaje Orlandić.

A nakon bolne elininacije iz Kupa, fudbalerima Sutjeske ostalo je da kroz prvenstvene obaveze spasu sezonu, od koje se, svakako, očekivalo znatno više.

Upravo ta činjenica obavezuje izabranike Dragana Radojičića na maksimalan učinak protiv Zete.

"Moramo da zaboravimo šokantan poraz u Kupu. Ne smijemo razmišljati o onome šta je bilo, već o onome šta će biti. Očekujem da odreagujemo na pravi način i da se sa novog gostovanja u najmanju ruku vratimo neporaženi. Neće biti lako, jer Zeta ove sezone igra zapaženu ulogu. Ipak, odlučni smo da pokažemo da smo najbolji kad je najteže. Samo zajedničkim snagama možemo prevazićiti trenutnu krizu. Vjerujem da je došlo vrijeme za radost. Pokušaćemo da osvojimo cijeli plijen, mada bi nam i bod puno značio", rekao je Darko Karadžić, vezista Sutjeske.

Zeta - Sutjeska

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 15 časova (TV prenos).

Zeta (4-2-3-1): Ivanović - M. M. Radulović, Cavnić, M. B. Radulović, Klikovac - Dujković, Mojović - Kalačević, Došljak, Vlaisavljević - Orlandić.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Bečalić, Ognjanović, Ćukovic, Stijepović - Nikolić, Stefanović, Masato, Karadžić - Isidorović, Radonjić.

Bonus video: