Ćosović za radost Pljevljaka

Jedna lopta u mreži iskusnog Milete Radulovića bila je sasvim dovoljna da „rudari“, makar privremeno, skinu sa leđa težak teret
0 komentar(a)
Miroje Jovanović, Foto: Boris Pejović
Miroje Jovanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.09.2013. 08:17h

Konačno su se osladili i Pljevljaci! I to kad su se najmanje nadali, protiv tradicionalno neugodnog rivala.

Jedna lopta u mreži iskusnog Milete Radulovića bila je sasvim dovoljna da „rudari“, makar privremeno, skinu sa leđa težak teret.

Međutim, trijumf je apsolutno zaslužen jer su domaći bili bolji, konkretniji i borbeniji rival, pa je i prva ovogodišnja trojka stigla kao adekvatna nagrada.

Prvo poluvrijeme počelo je sa dva pokušaja Kaluđerovića u trećem i petom minutu (oba neprecizna), nastavilo inicijativom domaćina, ali bez prave završnice, a završilo vođstvom u 38. minutu.

Odlični Japanac Kato izveo je korner, a u gužvi u petercu gostiju najbolje se snašao rezervista Ćosović (nešto ranije zamijenio povrijeđenog Jovančova) i sa tri metra gurnuo loptu u nezaštićeni desni donji ugao Radulovićevog gola.

U nastavku, Grbalj je uglavnom imao terensku inicijativu, ali prilično jalovu i bez prave opasnosti po gol Radanovića, dok su Pljevljaci kontrama pokušavali da još jednom zatresu protivničku mrežu.

Nisu uspjeli, ali su i „minimalac“, kao i fanatična borbenost, bili sasvim dovoljni da ih navijači aplauzom isprate sa terena.

"Nije nam bilo lako igrati protiv tako dobre ekipe kakva je Grbalj, a da se trijumf nametnuo kao imperativ. Na sreću, uspjeli smo da pobijedimo, a igrači zaista zaslužuju sve čestitke za želju i trčanje koje nije prestajalo svih 90 minuta. Mislim da nam se polako popravlja i igra i da će u narednim susretima, s obzirom i na solidan raspored, biti još dobrih stvari", zadovoljno je konstatovao pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

"Čestitke Rudaru na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji i srčaniji, posebno u prvom dijelu kada su iskoristili našu grešku nakon prekida i dali taj gol odluke za tri vrlo važna boda. Nešto bolje izdanje u nastavku nije nam bilo dovoljno da dođemo makar do remija. Problem je što nam se već ko zna koji put događa da rival postiže golove poslije naših propusta u defanzivi i na tome ćemo morati da poradimo ako želimo bolje rezultate", kazao je strateg Grblja, Aleksandar Nedović.

Rudar - Grbalj 1:0 (1:0)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: oko 700. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Srđan Korać (Bar). Strijelac: Ćosović u 38. minutu. Žuti karton: Ašćerić (Grbalj).

Rudar: Radanović -, Gordić 7, Sekulić 7, Tomašević 7, Jovančov - (Ćosović 7), Kaluđerović 8, Gačević 7, Đurić 7, Kato 8, Jovanović 7 (Vuković), Nestorović 7 (Šćepanović).

Grbalj: Radulović 6,5, Radusinović 7, Janković 6,5, Ašćerić 6,5, Bogdanović 6,5, Vukčević 7, Carević 6,5, Petrović 6 (Pepić 6), Martinović 6 (Milojko), Delić 6 (Međedović), Ragipović 6,5.

Bonus video: