Čelik sam na vrhu

“Metalurzi” su, naime, već od 4. minuta imali igrača više u polju, nakon što je Radulović oštro startovao nad Ivanovićem i zaradio direktan crveni karto
67 pregleda 0 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.09.2013. 07:16h

Petom prvenstvenom pobjedom nad Mornarom fudbaleri Čelika osamili su se na vrhu prvoligaškog karavana.

Izabranici Slavoljuba Bubanje diktirali su i igru i ritam meča u kojem su maltene od početka do kraja imali igrača više, a kada su “slomili” otpor Barana u 74. minutu, bilo je jasno da će upisati nova tri boda.

“Metalurzi” su, naime, već od 4. minuta imali igrača više u polju, nakon što je Radulović oštro startovao nad Ivanovićem i zaradio direktan crveni karton.

Brojčano superiorniji, Nikšićani su, međutim, punih 70 minuta tražili put do mreže Barana, kada su napokon uspjeli da ga pronađu...

"Ponekad u fudbalu nije dobro imati igrača više. Kada su ostali brojčano jači, moji momci su pomislili da će lako dobiti meč. U tom trenutku Mornar je bio motivisaniji, dok smo se mi mučili do poluvremena. Na odmoru sam rekao da igramo strpljivo i da će gol doći. Nakon što smo ga postigli, utakmicu smo rutinski priveli kraju. U svakom slučaju lijepo je gledati sa vrha", rekao je vidno raspoloženi trener Čelika Slavoljub Bubanja.

Prvu ozbiljniju priliku domaćin je imao u 6. minutu, kada je Zorićev šut odbio Lakićević.

Odgovorili su Barani u 13. minutu - sa ivice šesnesterca Divanović je odlično šutirao, a Aković još bolje intervenisao.

U 20. minutu skraćeni korner sa lijeve strane izveo je Đalac, sa linije peterca tukao je Krsteski, ali je prečka bila saveznik Mornara.

Nakon terenske inicijative Čelika u finišu prvog dijela Ivan Ivanović je sa oko 25 metara uzdrmao prečku, koja je po drugi put spasila Barane.

U 45. minutu “crveni“ su odlično kombinovali - dupli pas su odigrali Jovović i Hadžibulić, ovaj drugi je produžio za Đalca, čiji je šut Lakićević odbio u korner.

Poslije nekoliko opasnih pokušaja na startu nastavka (Ivanović, Račić), domaći su terensku inicijativu krunisali u 71. minutu - Kalezić je sa lijeve strane uputio oštru loptu u šesnesterac, Lakićević kratko odbio do Zorića, koji je poslao pod samu prečku.

Sve do kraja bilo je rutina za lidera.

U 78. minutu Đalac je bio asistent, na pravom mjestu našao se Račić, pa je Lakićević drugi put bio savladan.

Gosti su konačno zaprijetili tek u 83. minutu kada je posljednja linija odbrane Čelika poklonila loptu Rotkoviću, čiji šut je Aković ukrotio.

Kazna je stigla dva minuta kasnije - najbolji pojedinac na meču Ivan Ivanović izigrao je kompletnu odbranu Barana i “potkopao” loptu za sigurnih i konačnih 3:0.

"Odigrali smo utakmicu sa deset igrača, a da nas je bilo 1:1 svejedno bi bilo teško. Svjesno smo prepustili inicijativu Čeliku, koji je dokazao da se radi o kvalitetnoj ekipi. Dobro smo stajali na terenu do prvog gola, ali kada se mreža zatresla bilo se nemoguće vratiti sa igračem manje", rekao je Obren Sarić, trener Mornara.

Čelik - Mornar 3:0 (0:0)

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca: 200. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Jovica Tatar, Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Zorić u 74, Račić u 78. i Ivanović u 85. minutu. Žuti kartoni: Ivanović, Krsteski (Čelik), Obradović, Arsenijević (Mornar). Crveni karton: Radulović (Mornar) u 4. minutu.

Čelik: Aković -, Krsteski 7, Mujdragić 7, Videkanić 7 (Kalezić 7), Jovović 7, Hadžibulić 7, Brnović 7, Zorić 7 (Adrović), Đalac 7 (Nikolić), Račić 7, Ivanović 8.

Mornar: Lakićević 6, Dubljević 6, Arsenijević 6, Petrović 5, Obradović 5 (Smolović), Radulović 5, Tomić 5 (Bogdanović), Mijušković 5, Kajević 5, Divanović 5,5 (Džanović), Rotković 5,5.

Bonus video: