Budućnost po notama Ćetkovića

Nakon sedam kola, stvari polako dolaze na svoje mjesto, uprkos klimavom početku - podgorički tim je skoknuo do četvrtog mjesta na tabeli, što je pozicija koje je otrpilike projektovana kada je prije početka sezone drastično podmlađen tim
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.09.2013. 07:58h

Prvi put ove sezone Budućnost je vezala dva trijumfa i prvi put osvojila tri boda na stadionu pod Goricom, a Dečić je stigao kao naručen za objedinjenje ta dva cilja.

I, nakon sedam kola, stvari polako dolaze na svoje mjesto, uprkos klimavom početku - podgorički tim je skoknuo do četvrtog mjesta na tabeli, što je pozicija koje je otrpilike projektovana kada je prije početka sezone drastično podmlađen tim.

Trener Nenad Vukčević, međutim, kaže da ne gleda tabelu:

"Još ranije sam rekao da prije 10. kola neću gledati tabelu i trudim se da to prenesam i na igrače. Ne smijemo pomisliti da smo nešto napravili, jer još nismo ništa. Raduje me da nam forma ide uzlaznom putanjom, ali neću dozvoliti da to zavara ekipu. Igrači moraju da ostanu čvrsto na zemlji, pred nama je serija teških mečeva", prokomentarisao je Vukčević poslije meča.

Budućnost nije blistala, ali se to nije ni očekivalo u prvom meču ove sezone u kojem su “plavi” imali imperativ pobjede, iako je na drugoj strani stajala stara mušterija Podgoričana, ujedno i posljednjeplasirani tim na tabeli.

Ipak, dva precizna i efektna šuta, Rogošića u 22. i naročito Ćetkovića u 79. minutu, pokazali su da Podgoričani, makar za ovaj nivo, mogu da naprave razliku u kvalitetu.

Vidjeće se da li će tako biti i u srijedu, kada pod Goricom gostuje Rudar.

"Zvi znamo koliko su Pljevljaci uspješni na stadionu pod Goricom. Pobijedili su Grbalj i sigurno će doći na krilima tog trijumfa, ali imamo i mi razloga da vjerujemo u povoljan epilog", rekao je Vukčević.

Prvu šansu na utakmici imao je Dečić - već u 4. minutu Lazarević je bio u odličnoj poziciji, ali je odbranio Agović.

"Ko zna šta bi bilo da smo poveli. Ponovili smo staru boljku da teško dajemo golove, Budućnost je to iskoristila i zasluženo slavila. U teškoj smo poziciji, ali idemo dalje, nema predaje, Mogrenu u srijedu neće biti lako u Tuzima", kazao je trener Dečića Fuad Krkanović.

Budućnost je igrala po notama Marka Ćetkovića, koji je dobru partiju krunisao lijepim golom sa 20 metara, i to lijevom nogom.

Ćetković, međutim, ima hiljade i hiljade minuta na terenima CFL-a, zato će se jučerašnji meč, ipak, pamtiti po debitantskom golu u eliti Vladislava Rogošića, talentovanog veziste Budućnost.

Budućnost - Dečić 2:0 (1:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Aleksandar Đikanović (Nikšić). Strijelci: Rogošić u 22. i Ćetković u 79. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Rogošić (Budućnost), Popović (Dečić).

Budućnost: Agović 7, Radunović 7, Orahovac 7, Bor. Kopitović 7, Ilinčić 6 (A.Vukčević), Ćetković 7,5, Rogošić 7,5, Raspopović 6,5, Nikač 6 (od 87. Raičković), Hočko 6,5 Burzanović 7 (Milošević).

Dečić: Gačević 6, Bošković 6, Popović 6, Novović 6, Adžović 5,5 (Vučić), Zlatičanin 5,5 (Kuč), Lazarević 6, Vujačić 6, Ajković 5,5 (Nuhodžić), Ljuljđuraj 6, Mihailović 6.

Bonus video: