Roma traži osvetu za 26. maj

Lacio je u velikoj seriji protiv Rome, jer nije izgubio već dvije i po godine (četiri trijumfa i remi)
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2013. 08:58h

Finale Kupa Italije i nedjelja 26. maj - navijači Rome taj događaj i datum vode kao jedan od najtežih u klupskoj istoriji jer su na taj dan izgubili od Lacija i gledali kako veliki rival podiže trofej na krcatom "Olimpiku".

U međuvremenu, ti isti navijači su i fizički željeli da se obračunaju s igračima (na udaru su bili Miralem Pjanić i Pablo Osvaldo koji je kasnije otišao u Sautempton), govorili da im nikada neće oprostiti poraz od Lacija...

Sada, nešto manje od četiri mjeseca kasnije, "vučica" ima idealnu priliku da postavi stvari u Vječnom gradu onako kako želi - danas od 15 časova se igra veliki rimski, možda i najvatreniji gradski derbi u Evropi.

Lacio je u velikoj seriji protiv Rome, nije izgubio već dvije i po godine (četiri trijumfa i remi), ali Franćesko Toti i družina znaju da je ovaj momenat poseban, da derbi stiže u pravom trenutku, jer tim Rudija Garsije ima sve tri pobjede u Seriji A do sada (drži prvo mjesto s Napolijem) i želi da se niz nastavi.

A, Garsija, Francuz koji je ljetos napustio Lil da bi stigao na "Olimpiko", za motivaciju igrača je „prekopirao” čuvenu rečenicu Žozea Murinja kojom najavljuje finala:

"Derbi se ne igra, on se pobjeđuje", poručio je Garsija.

Roma je formalni domaćin i to nije mala stvar - Lacio će dočekati makar 60 hiljada protivničkih navijača.

"Kada sam došao atmosfera oko nas nije bila dobra, sada je mnogo drugačije. Znam da će navijači biti naš 12. igrač, ali je važno da ekipa ne osjeti pritisak. Ne zanima nas Lacio, iako ga poštujemo, želimo da igramo svoju igru", dodao je Garsija.

Petković: Sviđa mi se što smo autsajderi

Trener Lacija Vladimir Petković zna kako se igra protiv Rome - u tri meča prošle sezone je slavio dva puta (3:2 u Seriji A i u Kupu), a jednom je bilo neriješeno.

"Roma favorit? Da, vidim da cijela Italija kaže da je tako i neka bude. Sviđa mi se što smo autsajderi, jer to može i da nam pomogne u motivaciji. Ovakve utakmice se dobijaju srcem i moji momci to dobro znaju", istakao je Bosanac na klupi "nebesko-plavih".

Lacio je u prva tri kola ostvario dvije pobjede (protiv Udinezea i Kjeva), a između te dvije utakmice ga je ponizio Juventus (4:1).

Benites na ispitu u Gradu mode

Napoli je impresionirao Italiju i Evropu izdanjima do sada, ali je večeras na prvom pravom ispitu u Seriji A - na gostovanju Milanu želi da dokaže da se ova ekipa s pravom poredi s onom iz ere Dijega Armanda Maradone.

U Milanu je i dalje "bolnica" (nema Stefana El Šaravija, Kake, Rikarda Montoliva, Đampaola Pacinija...), ali trio u napadu Robinjo-Matri-Baloteli svakako može da stvori velike probleme ne baš pouzdanoj odbrani Napolitanaca.

S druge strane, "rosoneri" moraju da nađu rješenje za pakleni ofanzivni kvartet "azura" - Marek Hamšik, Hose Kaljehon, Lorenco Insinje i Gonsalo Iguain su dali svih 11 golova za svoju ekipu do sada i u prvenstvu i u Ligi šampiona.

"Ako se gleda tabela, Napoli može da se smatra favoritom. Ali, znam da imamo kvalitet da okrenemo stvari. Najveća opasnost je Iguain - prava je napast za protivnika", rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Benites se vraća u Milano prvi put od decembra 2010. kada je dobio otkaz u Interu.

"Na početku sezone se ne osvaja ništa, još je rano da se priča o Skudetu i velikom Napoliju", rekao je Benites, a onda pojasnio koliko njegova ekipa može da napreduje:

"Tek smo na 72 odsto forme", izračunao je Rafa.

Juve protiv Verone, Inter sa Sasuolom

Juventus poslije dva remija zaredom (sa Interom i Kopenhagenom) dočekuje Veronu, a italijanski mediji javljaju da će Mirko Vučinić igrati od prvog minuta u tandemu sa Karlosom Tevesom.

Inter gostuje Sasuolu (12.30), dok desetkovana povredama Fiorentina ide u Bergamo. Po najavama, oba crnogorska igrača, Stefan Savić i Marko Bakić, biće na klupi.

Parovi

Sasuolo - Inter (12.30)

Roma - Lacio (15)

Atalanta - Fiorentina (15)

Bolonja - Torino (15)

Katanija - Parma (15)

Juventus - Verona (15)

Milan - Napoli (20.45)

Juče

Kaljari - Sampdorija 2:2 (Ekdal 26, Konti 90+1 - Gabjadini 89, De Silvestri 90+4)

Kjevo - Udineze 2:1 (Pelisije 13, Rigoni 40 - Majkosuel 1)

Đenova - Livorno 0:0

Galerija

Bonus video: