Toti produžio ugovor sa Romom do 2016. godine

Iako je imao ponude najboljih svjetskih klubova, Toti je cijelu karijeru proveo u Romi, za koju je debitovao još 1993. godine.
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2013. 14:43h

Dogovor koji je postignut već neko vrijeme, danas je formalizovan – legenda Rome Franćesko Toti produžio je ugovor sa rimskim klubom na još dvije godine, što znači da će dres "vučice" nositi do 2016. godine. Ako do kraja odradi ugovor, Toti će, tako, karijeru završiti nekoliko mjeseci prije 40. rođendana…

Iako je imao ponude najboljih svjetskih klubova, Toti je cijelu karijeru proveo u Romi, za koju je debitovao još 1993. godine.

"Želim da se zahvalim predsjedniku Džejmsu na novom ugovoru. Taj ugovor je nešto što smo svi htjeli. Dobio sam mogućnost da još igram u jedinom klubu za koji sam navijao i volio. Ispred mene su još dvije godine odgovornosti, i znam da ćemo moći da uradimo mnogo toga”, rekao je Toti prilikom potpisivanja ugovora.

Predsjednik kluba Džejms Palota je kazao da je počastvovan što će Tot ii dalje nositi dres Rome.

“Želim da zajedno imamo svijetlu budućnost”, rekao je Palota a onda zajedno sa Totijem nazdravio sa šampanjcem.

Selektor Italije Ćezare Prandeli nedavno je izjavio da Totija želi u timu za Mundijal u Brazilu, ako bude nastavio da igra u odličnoj formi.

Toti, međutim, kaže da trenutno ne razmišlja o povratku u reprezentaciju, koju je napustio još 2006. godine nakono svajanja titule šampiona svijeta u Njemačkoj.

“Želim da budem uspješan sa Romom, a onda do maja treba vidjeti kako ću se osjećati, i psihički. Za mene je Roma reprezentacija”, rekao je Toti.

Toti je drugi najbolji strijelac u istoriji Serije A sa 228 golova, 46 manje od Silvija Piole.

Za Romu je ukupno odigrao 681 utakmicu i postigao 283 gola, dok je za reprezentaciju Italije nastupio 58 puta i postigao devet golova.

Bonus video: