Otkazana konferencija Valensije, Đukić pred otkazom

Valensija je otkazala današnju konferenciju za novinare trenera Miroslava Đukića, a španski mediji su naveli da bi jedan od razloga toga mogao biti i odlazak srpskog stručnjaka
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2013. 14:25h

Fudbalski klub Valensija otkazao je današnju konferenciju za novinare trenera Miroslava Đukića, a španski mediji su naveli da bi jedan od razloga toga mogao biti i odlazak srpskog stručnjaka.

Novinarima je bilo dozvoljeno 15 minuta prisustva na jutrošnjem treningu, uz povećane mjere obezbjeđenja zbog protesta navijača.

Najvatreniji navijači Valensije napustili su stadion na poluvremenu utakmice protiv Svonsija u Ligi Evropa u četvrtak, koju je španska ekipa izgubila sa 3:0.

Valensija će se u nedjelju u španskom prvenstvu sastati sa Seviljom, koju vodi njen bivši trener Unai Emeri.

Kako prenose španski mediji, predsjednik Valensije Amadeo Salvo i sportski direktor Braulio Vaskes dali su Đukiću ultimatum da će dobiti otkaz ako ne pobijedi Sevilju, koja je 19. na tabeli Primere.

Valensija je poslije početne pobede u Primeri vezala tri poraza i nalazi se na 16. mjestu.

Fudbaler Valensije Serhio Kanales kazao je da Djukić igračima nije ništa rekao poslije poraza od Svonsija, u kojem je njegov tim imao igrača manje već od 10. minuta.

"Svi smo veoma razočarani, ne igramo dobro i treba nam nešto da nam podigne duh. Trener nam ništa nije rekao, što i nije čudno s obzirom kako smo izgubili. Na svakoj utakmici idemo na pobjedu, iako se moramo privići da igramo sa 10 ljudi", rekao je Kanales.

Đukić je Valensiju preuzeo ovog ljeta, pošto je prethodno sa Valjadolidom obezbijedio opstanak u španskom prvenstvu.

Kao najozbiljniji kandidat da eventualno naslijedi Đukića na mjestu trenera Valensije navodi se Kike Sančes Flores, koji je već bio na klupi tog kluba od 2005. do 2007. godine.

Bonus video: