Sutjeska saznala s kim bi igrala ako eliminiše jermenskog prvaka

Promjenom sistema takmičenja, svi prvaci država, koji su eliminisani u prvoj rundi ili drugoj rundi kvalifikacija za elitno takmičenje, nastup na evropskoj sceni nastavljaju u kvalifikacijama za Ligu Evrope
2 komentar(a)
Sutjeska - Astana, Foto: Vijesti
Sutjeska - Astana, Foto: Vijesti
Ažurirano: 23.07.2018. 12:02h

Fudbaleri Sutjeske u četvrtak u Nikšiću igraju prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Alaškerta iz Jermenije.

Ukoliko u predstojećem dvomeču budu uspješniji od jermenskog prvaka, Nikšićani bi se u trećoj rundi sastali sa poraženim iz duela Kluža i Malmea, koji se sastaju u drugoj kvalifikacionoj rundi Lige šampiona.

Promjenom sistema takmičenja, svi prvaci država, koji su eliminisani u prvoj rundi ili drugoj rundi kvalifikacija za elitno takmičenje, nastup na evropskoj sceni nastavljaju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Šampioni imaju poseban put, odvojen od "klasičnih" učesnika kvalifikacija za drugo po rangu Uefino takmičenje.

Mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju se 26. jula i 2. avgusta, dok je treće kolo zakazano za 9. i 16. avgust.

Pogledajte skraćeni izvještaj nedavnog revanš meča 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Sutjeske i Astane kraj Bistrice.

Bonus video: