Del Pjero kapiten Sidneja u predstojećoj sezoni

"Daću sve što mogu, iskoristiću znanje i iskustvo da Sidnej osvoji titulu, da se bori u plej-ofu i, ako je moguće, postane najbolji klub u Australiji", rekao je 38-godišnji Del Pjero
0 komentar(a)
Del Pjero, Foto: Beta AP
Del Pjero, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.09.2013. 09:42h

Bivši kapiten Juventusa Alesandro del Pjero nosiće traku Sidneja u predstojećoj sezoni australijskog prvenstva.

Trener Sidneja Frenk Farina rekao je danas da će umjesto Terija Mekflina u sledećoj sezoni kapiten ekipe biti Del Pjero.

Del Pjero je prošle sezone, zajedno sa Bretom Emertonom, bio zamjenik kapitena.

On je u septembru 2012. godine iz Juventusa prešao u Sidnej, za koji je odigrao 23 utakmice i postigao 14 golova.

"Daću sve što mogu, iskoristiću znanje i iskustvo da Sidnej osvoji titulu, da se bori u plej-ofu i, ako je moguće, postane najbolji klub u Australiji", rekao je 38-godišnji Del Pjero.

"Teri je bio sjajan kapiten i bilo je zadovoljstvo igrati s njim prošle sezone. Nadam se da ću steći poštovanje koje je on imao", dodao je bivši italijanski reprezentativac.

Farina je rekao da je Del Pjero "uzor igračima u svlačionici i da ga svi mnogo poštuju" i da na početku nije želio da preuzme kapitensku traku.

Sidnej prošle godine nije uspio da se plasira u plej-of, a sezonu 2013/2014. počinje utakmicom protiv Njukasl džetsa 11. Oktobra.

"O prošloj godini moramo da razmišljamo samo kako bismo shvatili gdje smo pogriješili i šta možemo da uradimo kako bismo u predstojećoj ostvarili dobre rezultate", rekao je Del Pjero.

Bonus video: