Mesi: Barseloni niko ne garantuje prolaz u drugu fazu LŠ

"Nalazimo se u teškoj grupi, ali znali smo da će biti tako. Teško je osvojiti Ligu šampiona - očekuju vas teške utakmice od početka takmičenja", rekao je Mesi
85 pregleda 0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.09.2013. 14:39h

Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je danas, uoči utakmice prvog kola u Grupi H protiv Ajaksa, da se njegova ekipa nalazi u teškoj grupi i da niko ne može da joj garantuje prolaz u drugu fazu.

Fudbaleri Barselone sjutra od 20.45 na svom terenu igraju protiv Ajaksa utakmicu prvog kola Grupe H u Ligi šampiona.

Ajaks je do sada četiri puta osvajao Ligu šampiona, Barselona tri puta, a posljednje dve sezone igrala je u polufinalu.

U Grupi H igraju još sedmostruki evropski šampion Milan i Seltik, prvak Evrope iz sezone 1966/1967.

"Nalazimo se u teškoj grupi, ali znali smo da će biti tako. Teško je osvojiti Ligu šampiona - očekuju vas teške utakmice od početka takmičenja", rekao je Mesi, koji je do sada u Ligi šampiona postigao 59 golova.

"Mislim da su grupe izjednačene, pa očekujem kvalitetne utakmice. Nadam se da ćemo igrati na najvišem nivou i da ćemo uspjeti da se plasiramo u drugu fazu, ali to nam niko ne garantuje. U našoj grupi su vrhunski, istorijski klubovi, pa neće biti nepoznanica. Nismo igrali sa Ajaksom, ali gledali smo njihove mečeve", dodao je on.

U ekipi Barselone neće biti Đordija Albe, koji je povrijedio tetivu u subotnjoj utakmici protiv Sevilje, kao i kapitena Karlesa Pujola zbog povrede koljena i Ibrahima Afelaja zbog povrede butine.

Trener Ajaksa Frank de Bur će pokušati da odvede klub u nokaut fazu prvi put od sezone 2005/2006. On će se tako vratiti na Kamp Nou, nakon što je od 1999. do 2003. godine igrao za taj klub i za to vrijeme osvojio šampionsku titulu.

De Bur je rekao da bi njegova ekipa morala mnogo bolje da igra protiv Barselone, nego u prvenstvenoj utakmici protiv Cvolea (2:1).

"Ako Mesi bude gledao taj snimak, sumnjam da će biti zabrinut. Imali smo mnogo sreće u prvenstvenoj utakmici", rekao je on.

Barselona je ove godine izgubila samo dvije utakmice na svom terenu, protiv Bajerna i Real Madrida, ali defanizvac Ajaksa Niklas Mojsander rekao je da se ne plaši velikog protivnika.

"Barselona je tri, četiri nivoa ispred naših protivnika u holandskoj ligi. Ne plašimo se poraza, pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat. Uvijek bi trebalo da vjerujete u senzaciju", rekao je on.

U drugoj utakmici Grupe H Milan u 20.45 na San Siru igra protiv Seltika.

Trener "roso-nera" Masimilijano Alegri ima problema sa povredama igrača, a u timu neće biti Kake i Stefana El šaravija, kao i Ignjacija Abatea, Denijela Bonere i Đampaola Pacinija.

"Znam kojim igračima raspolažem, imaćemo svježe i spremne fudbalere za veoma važnu utakmicu", rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.

U prve tri prvenstvene utakmice Milan je pobijedio jednom, a ekipa je zahvaljujući golovima Sulija Muntarija i Marija Balotelija izvukla bod protiv Torina u subotu.

Ekipa Nila Lenona je u škotskom prvenstvu u prvih pet kola ostvarila četiri pobjede i remi.

"Veoma mi je važno što ću igrati u Ligi šampiona. Prošle godine sam igrao protiv Šalkea, ali nisam bio u prvom timu i nadam se da ću ove sezone odigrati mnogo utakmica u najelitnijem evropskom takmičenju", rekao je napadač Seltika Temu Puki.

Bonus video: