Šampion i dalje u štrajku

Raspoloženih da detaljnije objasne novonastalu situaciju praktično nema. Kako se moglo čuti iz izvora bliskih klubu, igračima je predočeno da se strpe, jer novac od Uefe još nije legao
7 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2013. 09:40h

Jučerašnji dan kraj Bistrice nije donio ništa novo – fudbaleri Sutjeske ostali su pri svojim stavovima da ne treniraju dok im se ne izmiri dio dugovanja.

Naime, u popodnevnim satima održan je sastanak rukovodstva i fudbalera, ali do dogovora, ipak, nije došlo. A, kako nezvanično saznajemo, glavni razlog leži u činjenici što fudbalerima nisu isplaćene rate od ugovora, odnosno 40 odsto premija iz minule sezone, kada je Sutjeska nakon šest godina osvojila svoju prvu i istorijsku titulu u Crnoj Gori.

Raspoloženih da detaljnije objasne novonastalu situaciju praktično nema. Kako se moglo čuti iz izvora bliskih klubu, igračima je predočeno da se strpe, jer novac od evropskih iskušenja nije legao na račun kluba. U svakom slučaju strpljenje je izdalo fudbalere, kojima je, po svemu sudeći dosta obećanja.

A ne tako davno povjerenje između rukovodsta, stručnog štaba i igrača bilo je maksimalno. Sada je situacija potpuno drugačija. Fudbaleri su ponovili da nema šanse da počnu sa treninzima ukoliko se ne ispuni makar minimum zahtjeva. Kao nebrojeno puta do sada, čelnici kluba predočili su da čine maksimalan napor da obezbijede dio sredstava i u najkraćem mogućem roku isplate dugovanja. Istina, u ovom trenutku pod velikim znakom pitanja je i nastup u Kupu (sjutra protiv Jezera u Plavu), s obzirom na to da je vremena sve manje.

Možda novi dan rastjera tmurne oblake kraj Bistrice...

Bonus video: