Teves traži gol u Evropi nakon četiri i po godine

Vučinić je, s druge strane, žrtva rotacije i šanse da bude da počne u Kopenhagenu su umanjene onog trenutka kada je Konte odlučio da ga uvrsti u prvi tim protiv Intera u subotu
2 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2013. 12:14h

Juventus Ligu šampiona otvara u Kopenhagenu, po najavama u startnoj postavi neće biti Mirka Vučinića, ali je je u ovom trenutku misterija kako pomoći Karlosu Tevesu da postigne gol u evropskim takmičenjima.

Popularni Apač je, naime, posljednji put u jednom evropskom takmičenju bio strijelac prije četiri i po godine! Tresao je mrežu 7. aprila 2009. i to dok je nosio dres Mančester junajteda kada je pogodio protiv Porta. Taj duel na „Old trafordu” je završen bez pobjednika (2:2).

"Ne brine me ta serija Karlosa. Znamo kakav je igrač u pitanju i siguran sam da mu to neće predstavljati problem", rekao je Antonio Konte.

Mirko žrtva rotacije

Vučinić je, s druge strane, žrtva rotacije i šanse da bude od prvog minuta na terenu u Danskoj su umanjene onog trenutka kada je Konte odlučio da ga nedovoljno oporavljenog od povrede uvrsti u prvi tim protiv Intera u subotu.

Mirkovo mjesto u napadu bi trebalo da zauzme Fabio Kvaljarela, a italijanski mediji navode da će odmoriti i Andrea Barzalji, te da će umjesto njega zaigrati novajlija iz Torina Anđelo Ogbona.

Juve se tako vraća u Dansku, a prošlogodišnji izlet u Skandinaviju ne pamti po dobrom, jer je jedva izbjegao poraz protiv Nordsjelanda, i to golom Vučinića za 1:1.

"Po dobrom pamtim vrijeme provedemo u Juventusu, ali nema mnogo emocija. Želim da pobijedim", kazao je defanzivac Kopenhagena Olof Melberg, bivši juventino.

Kopenhagen, koji s klupe predvodi Stale Solbaken, nije u baš dobrom momentu pred meč sa Starom damom u grupi B jer je nakon osam kola na 10. mjestu u prvenstvu (u ligi ima 12 klubova).

Anćeloti rekorder

A, u istoj grupi, Real Madrid je na ispitu u Istanbulu protiv Galatasaraja. Čim počne meč u Istanbulu Karlo Anćeloti će postat rekorder - Italijanu će „merengesi” biti šesti klub koji je vodio u Ligi šampiona.

Prije Reala, to je učinio sa Parmom, Juventusom, Milanom, Čelzijem i Pari Sen Žermenom.

Karlito je do danas bio izjednačen sa Ronaldom Kumanom i Klaudijom Ranijerijem, koje će stići trener Napolija Rafael Benites.

Četiri različite ekipe u Ligi šampiona su vodili Žoze Murinjo i Mirćea Lućesku, a na toj listi će im se priključiti trener Mančester sitija Manuel Pelegrini.

A, Realove ambicije pred start Lige šampiona najbolje je objasnio novajlija iz Malage Isko.

"Real je uvijek jedan od favorita za titulu, ni sada se ništa ne mijenja. Ali, 10. trofej u istoriji ne treba da nam bude opsesija, već moramo da bez pritiska damo sve da dođemo do njega", istakao je Isko.

Ali, pitaće se nešto i Galatasaraj.

"Na našem terenu se nijedna ekipa ne može osjećati kao favorit i ponašati se nadmeno. Znamo da možemo da pariramo Realu, ne plaše nas sve njihove zvijezde", rekao je trener Galate Fatih Terim koji će se Madriđanima suprotstaviti s najjačom ekipom.

Debi Mojesa, Siti u Plzenju

Mančester junajted i Dejvid Mojes kreću zajedno protiv Bajera iz Leverkuzena - škotskom menadžeru će večerašnji meč na „Old trafordu” biti prvi u Ligi šampiona u karijeri.

Mojes je najbliži eliti bio 2006. godine kada je sa Evertonom igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je eliminisan od Viljarela (koji je kasnije stigao do polufinala).

"Bajer nije lak protivnik. Dolazi iz veoma jake lige i definitivno zna kako se igra Liga šampiona", jasan je Mojes.

Drugi klub iz Mančestera, Siti, na startu gostuje Viktoriji iz Plzenja.

Stevan Jovetić je najavljen na klupi, a šansu u napadu bi od prvog minuta trebalo da dobiju Alvaro Negredo i Serhio Aguero.

"Samo naivni misle da ćemo lako savladati Plzenj. Ako naš protivnik nema veliku istoriju, ne znači da nema kvalitet", rekao je menadžer „građana” Pelegrini.

Očekuje se da se u tim vrati oporavljeni Vensan Kompani, a pod znakom pitanja su Majka Ričards, David Silva i Gael Kliši.

Bajern čeka CSKA iz Moskve, a Pep Gvardiola je odgovorio novinarima koji su željeli da prokomentariše nedavnu izjavu sportskog direktora Matijasa Zamera (rekao je da Bajern nema „fantaziju u igri”).

"Sada je najvažnije da se igrači i ja razumijemo. A Zamer? Dobro, ima pravo da kaže šta god želi, jer ga smatram jednim od važnijih ljudi u klubu. Ovo je Njemačka, jasno mi je da moram da se naviknem na kritike", kazao je Gvardiola.

Danas

GRUPA A

Mančester j. - Bajer

Sosijedad - Šahtjor

GRUPA B

Galatasaraj - Real Madrid

Kopenhagen - Juventus

GRUPA C

Benfika - Anderleht

Olimpijakos - PSŽ

GRUPA D

Bajern - CSKA Moskva

Plzenj - Mančester siti

Sjutra

GRUPA E

Šalke - Steaua

Čelzi - Bazel

GRUPA F

Marsej - Arsenal

Napoli - Borusija D.

GRUPA G

Austrija - Porto

Atletiko M. - Zenit

GRUPA H

Milan - Seltik

Barselona - Ajaks

Sve utakmice počinju u 20.45 časova

Galerija

Bonus video: