Abidal: Alveš mi je ponudio jetru

„Kada sam morao na transplantaciju, ponudio je da mi da svoju jetru. Naravno, to nije dolazilo u obzir zato što je profesionalni fudbaler“, rekao je Abidal
0 komentar(a)
Erik Abidal, Foto: Beta/AP
Erik Abidal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.09.2013. 10:19h

Francuski fudbaler Erik Abidal otkrio je da mu je bivši saigrač iz Barselone Dani Alveš ponudio svoju jetru prije nego što je otišao na transplantaciju.

Poznato je da su Abidal i Alveš izgradili poseban odnos tokom vremena u katalonskom klubu i da je Brazilac ove sezone uzeo broj 22 u čast svog prijatelja.

Kakvo je to prijateljstvo, postalo je poznato tek proteklog vikenda, kada je Abidal otkrio kako se Alveš ponio tokom teških vremena za njega.

„Moj odnos sa Danijem ide mnogo dalje od toga što je uzeo moj stari dres. Kada sam morao na transplantaciju, ponudio je da mi da svoju jetru. Naravno, to nije dolazilo u obzir zato što je profesionalni fudbaler. Naš odnos je mnogo dublji od prijateljstva“, rekao je Abidal.

Abidal je za Barselonu igrao od 2007. do 2013, a u tom periodu je imao ozbiljne zdravstvene probleme, pošto mu je prvo odstranjen tumor, a potom je morao i na transplantaciju jetre jer se bolest vratila.

Kapiten Monaka je istakao da je Pep Gvardiola pokušao da ga dovede u Bajern, ali su čelnici evropskog šampiona stali na put tom transferu iz medicinskih razloga.

„Gvardiola je želio da mu se pridružim u Bajernu, to neću negirati. Ono što se desilo, nije do njega. U pitanju je komplikovana situacija zbog mojih zdravstvenih problema. Ljekarski tim Bajerna nije želeo da rizikuje sa mnom i to potpuno razumem. Ali, njegov gest savršeno razumijem“, rekao je Abidal.

Bonus video: