Fudbaleri Sutjeske stupili u štrajk

Razlog je potpuno opravdan, s obzirom da čelnici kluba nijesu izmirili nagrade za prvu i istorijsku titulu, odnosno ugovorene rate, a kako saznajemo kasne i mjesečne zarade
14 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.09.2013. 13:45h

Fudbaleri Sutjeske nakon šest uvodnih kola stupili su u štrajk!

Naime, izabranici Dragana Radojičića dan nakon meča sa Rudarom solidarisali su se i odbili da odrade trening oporavka.

Razlog je potpuno opravdan, s obzirom da čelnici kluba nijesu izmirili nagrade za prvu i istorijsku titulu, odnosno ugovorene rate, a kako saznajemo, kasne i mjesečne zarade.

Iako se očekivalo da će aktuelni šampion u osmom šampionatu Crne Gore biti najozbiljni kandidat za visok plasman, budući da su u ljetnjem prelaznom roku u nikšićkom prvoligašu angažovali iskusne i provjerene fudbalere Srđana Radonjića, Fukui Masata, Igora Nedeljkovića, kao i povratnike Nenada Đurovića i Milenka Nerića, problemi su isplivali na površinu već na startu šampionata.

Umjesto potpune stabilzacije kluba, koji je od izlaska na evro scenu zaradio 175.000, odnosno 200.000 eura za osvojenu titulu, a ne treba zanemariti činjenicu da su se u klub slila sredstva od prodaje Vlada Giljena (isplaćena u ratama), postavlja se pitanje zašto najpoznati nikšićki brend ne može redovno da servisira obaveze.

A da su problemi unutar i oko kluba kulminirali bilo je jasno pred meč sa Rudarom, kada je sa tribina izostala podrška popularnih “Vojvoda”.

Ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati u narednom periodu. U svakom slučaju nezadovoljnih je, po svemu sudeći, previše…

Bonus video: