Mesi bije, pogađa i asistira, Realu malo gol Bejla

Barselona slavila 3:2 golom u posljednjoj sekundi, uz dva sporna gola i nepriznati pogodak Sevilji. Real samo 2:2 na "Madrigalu", uz gol na debiju Gareta Bejla
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2013. 22:42h

Barselona je u 94. minutu stigla do pobjede protiv Sevilje, pobjede nad kojom će dugo biti nadvijen tamni oblak...

Sudije su ponovo pomogle „blaugrani”, ali je ovog puta krađa bila brutalna. Timu iz Andaluzije je poništen čist gol za 1:1, a potom je Lionel Mesi propisno istukao defanzivca gostiju prije nego što je povisio na 2:0. Sevilja je smogla snage da izjednači golovima Ivana Rakitića u 80. i Kokea u 90. minutu, imala čak i dvije kontre za potpuni preokret, a onda je opet proradila veza Mesija i sudije - omaleni Argentinac je ušao u šesnaesterac, bacio Alberta Morena i gurnuo loptu ka golu, ali je sudija Sesar Munjis ponovo ostao nijem. Aleksis Sančes je iskoristio poklon i „zapalio” atmosferu na „Kamp nouu”.

"Trebalo je da bude 2:3, umjesto toga izgubili smo 3:2 - očajavao je trener Sevilje Unai Emeri, koji je pobjedu Barselone oslovio kao “sudijska pljačka”.

"Ovo boli, zaista boli. Ogorčen sam suđenjem tog gospodina, Muniza Fernandeza, koji je imao nesebičnu pomoć svojih pomoćnika. Pitam se, zašto nam je poništen gol nakon kornera? Ko zna šta bi se desilo da nam je pogodak priznat - očajavao je Emeri.

U Barseloni su, naravno, komentarisali samo igru...

"Nedostajalo nam je malo više kontrole, malo više posjeda. Fudbal je takav, morate da budete odgovorni i kada imate i dva gola prednosti. Nama se to umalo osvetilo - komentarisao je trener Katalonaca Tata Martino.

A gol koji je postigao Aleksis Sančes u posljednjim sekundama duela na “Nou Kampu” još više je dobio na značaju dva sata kasnije - Real i Karlo Anćeloti ispustili su prve bodove ove sezone, na gostovanju Viljarealu na “El Madrigalu” (2:2).

Svjetski rekorder po visini transfera Garet Bejl je postigao gol na debiju u kraljevskom dresu (za 1:1) i tako odmah skinuo milionski pritisak sa svojih leđa, ali u Realu nakon meča nisu razmišljali o Velšaninu.

Iako je Real preokrenuo na 2:1 nakon slučajnog gola Ronalda u 64. minutu, “žuta podmornica” je zaslužila bod, jer je imala više pravih šansi od Reala. Pravda je stigla 20 minuta prije kraja, kada je pogodio Đovani...

Rezultati:

Barselona - Sevilja 3:2

Alveš 36, Mesi 75, Sančes 90+4 - Rakitić 80, Koke 90

Viljareal - Real Madrid 2:2

Kani 21, Đovani 70 - Bejl 38, Ronaldo 64

Atletiko Madrid - Almerija 4:2

Vilja 16, Košta 35 (penal), Tijago 64, Garsija 67 - Rodri 40, Vidal 90

Levante - Real Sosijedad 0:0

Nedjelja:

Granada - Espanjol

Hetafe - Osasuna

Malaga - Rajo Valjekano

Betis - Valensija.

Pondjeljak:

Elće - Valjadolid

Atletik Bilbao - Selta

Galerija

Bonus video: