Budućnost slavila u Radanovićima

"Jesam, očekivao sam trku, jesam, očekivao sam borbu od mojih fudbalera, ali ovako sigurnu pobjedu - iskreno nisam", kao da je i sam bio iznenađen trener Budućnosti Vukčević
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.09.2013. 07:48h

Budućnost je zabilježila drugu pobjedu ove sezone, drugu uzastopnu u gostima - toliko zrelo, toliko rutinski, da je izgledalo da mladi fudbaleri Nenada Vukčevića imaju nekoliko prvoligaških sezona u nogama, a ne samo desetak utakmica u prosjeku.

Tome je samom pojavom na terenu doprinio povratnik Igor Burzanović, sa brojem 98, koji je unio toliku mirnoću u igru “plavo-bijelih” da ni gostovanje Grblju, ekipi koja je do juče imala dvostruko više bodova od Budućnosti, nije bilo ni najmanji problem za podgorički tim.

Čak ni sa igračem manje, jer je Tomković u 70. minutu dobio drugi žuti karton, ali ni brojčana prednost nije pomogla Grbljanima da stvore opipljiviju šansu.

"Jesam, očekivao sam trku, jesam, očekivao sam borbu od mojih fudbalera, ali ovako sigurnu pobjedu - iskreno nisam. Čestitam im na tome", kao da je i sam bio iznenađen trener Budućnosti Vukčević.

Podgoričani su rano poveli, a onda zatvorili prilaze svom golu, ograničivši napade domaćina, koga su predvodili bivši talenti Budućnosti Ivan Delić i Petar Vukčević, samo na šuteve iz daljine.

Na drugoj strani, u nastavku se otvorio “koridor” ka golu Grblja, pa je Budućnost imala puno prostora da slavi i ubjedljivije.

"Budućnost je pobijedila zasluženo, moje igrače je koštao nešto labaviji ulazak u utakmicu i gol primljen u 5. minutu. Mislim da nas je opustila 14-dnevna pauza, za vrijeme koje se pisalo čak i da smo kandidati za titulu. Ne bježim od toga da imamo kvalitet, ali te pohvale kao da su bile preveliki teret za moje fudbalere. Idemo dalje, mislim da nas ovaj poraz neće poremetiti, već samo opametiti da kvalitet nije dovoljan ako se ne pruži maksimum", kazao je trener Grblja Aleksandar Nedović.

Iako su Grbljani imali više loptu u posjedu zbog ranog minusa, gol Budućnosti nije stigao nezasluženo, naprotiv, bio je rezultat jake ofanzive gostujućeg tima na startu utakmice.

Lopta je neprestano kružila oko gola Milete Radulovića, da bi petominutna ofanziva bila okončana preciznim šutem tinejdžera Marka Ilinčića, kroz šumu nogu sa ivice šesnaesterca nakon kornera Burzanovića.

"Do tog 5. minuta smo imali igru i dominaciju, a onda smo se nesvjesno povukli. Ipak, taktički smo toliko dobro stajali na terenu da nismo dozvolili domaćinu da napravi šansu. Na kraju smo mogli da slavimo i ubjedljivije", dodao je Nenad Vukčević.

Delić je za domaćina odmah nakon gola dobro šutirao iz daljine, u 39. minutu i Martinović, ali je Agović bio siguran.

Najbliži izjednačenju, ako su uopše bili blizu, domaći su bili u 65. minutu, kada je lopta poslije slobodnog udarca Delića prohujala tik pored stative.

Na drugoj strani, počeli su da se ređaju protivudari Budućnosti, jednako opasni sa 11 (do 70. minuta) i sa deset fudbalera (od 70.).

Andrija Vukčević je ušao sa klupe i propustio dvije odlične šanse, dva dobra udarca imao je Rogošić, iz dobre pozicije promašio je i Ćetković...

"Ovo je mnogo vrijedna pobjeda, jer mislim da je bolje izgubiti, pa dobiti, nego dva puta odigrati neriješeno. Zato će ova tri boda dobiti na vrijednosti samo ako dobijemo Dečić u narednom kolu", dodao je Vukčević.

Grbalj - Budućnost 0:1 (0:1)

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 800. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Jovica Tatar (Podgorica). Strijelac: Ilinčić u 5. minutu. Žuti kartoni: Ragipović (Grbalj), Raspopović, Tomković, Ćetković i Radunović (Budućnost). Crveni karton: Tomković (Budućnost) u 70. minutu.

Grbalj: Radulović 6,5, Radusinović 6, Glavan 6, Carević 5,5, Bogdanović 6, Ragipović 6, Martinović 6 (Kordić), Janković 5,5 (Agović), Delić 6, P.Vukčević 6, Pepić 5,5 (Đukanović 5,5).

Budućnost: Agović 7, Raspopović 6,5, Boris Kopitović 7, Orahovac 7, Tomković 6,5, Hočko 6,5, Rogošić 7, Ćetković 6,5, Ilinčić 7 (Vukčević), Burzanović 7 (Bojan Kopitović), Nikač 6,5 (Radunović).

Bonus video: