Remi koji nije usrećio nikoga

"Vidjeli smo vrlo loše prvo i jako dobro drugo poluvrijeme Rudara. Možda je došlo do opuštanja kod igrača Sutjeske kod vođstva od 2:0", rekao je Mirko Marić, trener Rudara
0 komentar(a)
sutjeska, Foto: Savo Prelević
sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2013. 08:10h

Dobra igra Sutjeske u prvih 45 minuta, sigurno vođstvo od 2:0, i odličan početak drugog poluvremena nisu nagovještavali ništa osim nova tri boda.

Međutim, konfuzna igra u defanzivi od 55. minuta, bez pravih ideja na sredini terena i nedorečenost u završnici, glavni su razlozi što je aktuelni šampion, ipak, izgubio dva dragocjena boda. Sa druge strane, “rudari” su čekali i na kraju dočekali svojih pet minuta…

U 23. minutu sa desne strane Radonjić je pogodio Isidorovića, koji je manirom iskusnog strijelca poslao loptu iza leđa Radanovića.

Mreža Rudara ponovo se tresla u 40. minutu - Stefanović je sa lijeve strane uputio upotrebljivu loptu za Jovovića, koji nije oklijevao već je iz prve poslao loptu u metu za sigurnih 2:0.

"Šta da kažem nakon dobro odigranog prvog poluvremena i sigurnog vođstva. Maltene, čini mi se da smo postigli dva autogola. Da budem jasan - iz bezazlenih prilika primili smo jeftine golove. Ovo je šesta utakmica koju smo imali pod kontrolom. Sada imamo devet bodova, što je 50 odsto od maksimalnog učinka. Ne mogu da budem zadovoljan", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Poslije odmora Sutjeska je bila opasnija i u 47. minutu preko Isidorovića, odnosno Masata u 51. minutu propustila dvije prilike.

Međutim, kazna je stigla vrlo brzo, tačnije u 59. minutu.

Naime, neopreznost i smušenost u odbrani Sutjeske iskoristio je Jovančov, koji je iz neposredne blizine zatresao mrežu Janjuševića.

Poslije gola Sutjeska se trgla, izvršila pritisak i konstantno prijetila, ali je protivnik uspio da poravna rezultat.

U 76. minutu Jovanović je uposlio Japanca Kata, koji se dobro snašao pored statične odbrane Sutjeske i postavio, ispostavilo se, konačan rezultat na meču - 2:2.

U posljednjem minutu meča projektilom iz daljine Karadžić je uzdrmao prečku gostujućeg gola.

Ipak, uzbuđenja nije nedostajalo u sudijskoj nadoknadi, s obzirom na to da su Ognjanović i Masato mogli zatresti mrežu Pljevljaka, koji su, istina, brzom kontrom u posljednjem napadu preko Kata umalo odnijeli sva tri boda...

"Vidjeli smo vrlo loše prvo i jako dobro drugo poluvrijeme Rudara. Možda je došlo do opuštanja kod igrača Sutjeske kod vođstva od 2:0. Međutim, moji igrači su pokazali karakter i uspjeli da poravnaju rezultat. Iskreno, konačan ishod ne odgovara ni nama ni Sutjesci. U svakom slučaju povratili smo samopouzdanje pred naredne mečeve", rekao je Mirko Marić, trener Rudara.

Sutjeska - Rudar 2:2 (2:0)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 800. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Isidorović u 23. i Jovović u 40. minutu za Sutjesku, Jovančov u 59. i Kato u 76. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Jovović (Sutjeska), Mijušković, Vlahović, (Rudar).

Sutjeska: Janjušević 6, Bečelić 6, Ognjanović 6, Ćuković 6,5, Stijepović 6, Stefanović 6 (Nikolić), Jovović 6,5 (Nerić), Karadžić 6,5 Masato 6, Isidorović 6,5 (Stevović), Radonjić 6.

Rudar: Radanović 7,Tomašević 6, Jovančov 6 (Ćosović), Sekulić 6,5, Mijušković 6, Gačević 6 (Gordić), Vlahović 6,5 Đurić 6, Kato 6,5, Jovanović 6,5, Nestorović 6.

Bonus video: