Burzanović kreće protiv Grblja

Burzanović oko sebe ima grupu tinejdžera, još neafirmisanih fudbalera, ne računajući Marka Ćetkovića i donekle novog kapitena Nikača i golmana Agovića.
125 pregleda 1 komentar(a)
Igor Burzanović, Foto: Savo Prelević
Igor Burzanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.09.2013. 10:17h

Nakon 14-dnevne reprezentativne euforije, crnogorski fudbal vraća se u svakodnevicu - nastavlja se domaći šampionat.

A šesto kolo Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige donijeće povratak nekadašnjeg reprezentativca, Igora Burzanovića na domaću klupsku scenu.

Burzanović će danas na gostovanju Grblju treći put u karijeri obući dreć matičnog kluba. Koliko će njegov povratak unaprijediti igru podmlađenog podgoričkog sastava, djelimično bi mogao da odgonetne današnji duel u Radanovićima.

Sutjeska u Nikšiću dočekuje Rudar, Zeta igra drugi meč po redu na renoviranom stadionu u Petrovcu, dok se derbi po trenutnom položaju na tabeli igra sjutra u Budvi, gdje se sastaju dva vodeća tima - Mogren i Čelik.

Nije cilj „da ne izgubimo”

Burzanović oko sebe ima grupu tinejdžera, još neafirmisanih fudbalera, ne računajući Marka Ćetkovića i donekle novog kapitena Nikača i golmana Agovića.

Upravo će ova “dva plus dva kombinacija”, sa još sedam fudbalera koji su debitovali tek ove ili prošle sezone, predstavljati novu Budućnost koja će se predstaviti u Radanovićima.

Uoči svog “trećeg početka” u podgoričkom klubu, Burzanović kaže da je izuzetno zadovoljan saigračima.

"Sve su to momci koji obećavaju, i što je važnije, spremni da trče i da se bore. Igraju odgovorno, što je velika zasluga stručnog štaba. Siguran sam da ćemo dobro funkcionisati", kaže Burzanović.

Cilj u Radanovićima je - pobjeda, bez obzira što Grbalj ima iskusniju ekipu, a u prvih pet kola osvojio je i duplo više bodova od Budućnosti (deset, naspram pet).

"Biće teško, Grbljani dobro igraju i dobro rade već nekoliko sezone, ali dolazi im Budućnost i ne bih želio da se forsiraju priče da nam je cilj da ne izgubimo i slično. Ne, želimo da pobijedimo", kaže Burzanović.

Grbljani su u dobrom ritmu - ekipa Aleksandra Nedovića savladala je aktuelnog šampiona, Sutjesku u Nikšiću, da bi sve potvrdila trijumfom nad Dečićem u prošlom kolu. Trijumf protiv Budućnosti lansirao bi ih u sam vrh tabele.

"Sve što želimo jeste da nakon pauze u prvenstvu nastavimo u istom ritmu koji smo imali. Budućnost je uvijek dobro igrala na našem terenu, ali mi smo pokazali kvalitet koji nam daje za pravo da se nadamo trijumfu", kaže golman Grblja, bivši čuvar mreže Budućnosti Mileta Radulović.

Rudar se vadi protiv šampiona

Sutjeska i Rudar vodili su prošle sezone duele za sam vrh tabele, situacija se sada promijenila - Pljevljaci su nakon pet kola prikovani za dno i čeka ih borba za opstanak ako pod hitno ne krenu sa pobjedama.

A stadion kraj Bistrice, protiv aktuelnog šampiona, nije baš najidealnije mjesto za vađenje.

"Sutjeska možda jeste bliža uspjehu, ali ni naše šanse da makar remiziramo, nisu za potcjenjivanje. U Nikšiću smo uvijek igrali dobro, po pravilu su to bile neizvjesne utakmice, kada sujedna lopta ili samo jedan gol, odlučivali pobjednika. Samo još da nas malo i sreća posluži i da budemo makar malo konkretniji u ofanzivi, moglo bi biti povoljnih vijesti za naše navijače", umjereni optimista je golman Rudara, Miloš Radanović.

Aktuelni šampion će pokušati da se vrati u pobjedničku seriju nakon poraza od Grbja i remija protiv Budućnosti.

"Ne, naš teren nije za vađenje, iako odgovorno tvrdim da Pljevljaci imaju dobar tim i samo je pitanje dana kada će izaći iz rezultatske krize. Utakmici prilazimo maksimalno odgovorno, svjesni da nema unaprijed dobijenih utakmica. Mislim da smo na pravi način iskoristili prvenstvenu pauzu. i očekujem da već danas zablistamo u punom sjaju. Uostalom, ako želimo da ostanemo u igri za visok plasman kiksevi se ne smiju da se dešavaju", kaže Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Zeta traži prvi bod na strani

Zeta je u prvih pet kola pobjeđivala samo na domaćem terenu (sve tri pobjede), a danas će na gostovanju Petrovcu pokušati da donese i prvi bod (ili bodove) sa strane.

"U lošoj seriji smo na strani i želimo to da prekinemo. Sada je prava prilika, bez obzira što igramo protiv vrlo jakog protivnika - kaže kapiten Zete Miloš M.Radulović.

Petrovčani igraju drugi meč na svom renoviranom stadionu i vjeruju da će imati više sreće nego na otvaranju, kada su poraženi od Budućnosti.

"Biće teško, tu nema dileme, ali je vrijeme i da mi ostvarimo pobjedu. I nadam seda će biti tako, iako zbog kartona neće biti Vujovića a zbog povrede Dragićevića i možda Muhovića", rekao je trener Petrovca Milorad Malovrazić.

Dečić u Tuzima čeka Mladost, koja stiže sa tri uzastopna poraza...

"Nadam se da ćemo pokazati pravo lice nakon pauze i da ćemo se vratiti pobjedama", ističe Balša Božović, vezista Mladosti.

Uz Rudar, Dečić je jedina ekipa koja još nema pobjedu.

"Nemamo više izbora, jednostavno moramo da razmišljamo o pobjedama. Rival je jak, ali igramo na domaćem terenu i to treba da iskoristimo", riječi su Bojana Lazarevića, napadača Dečića.

Mornar u Baru protiv Lovćena traži prvu pobjedu na domaćem terenu.

"Vjerujem u pobjedu, moje momke i tri nova boda. A i red je da obradujemo domaću publiku", kaže Obren Sarić, trener Mornara.

Nakon lošeg početka, Cetinjani su popravili formu, bez obzira na poraz od Mogrena u prošlom kolu.

"Poštujemo Mornar, ali u Bar idemo po pobjedu, odnosno po bodove koji bi nam omogućili proboj ka gornjem dijelu tabele", kazao je za sajt Lovćena vezista Balša Radović.

Parovi

Subota

DEČIĆ - MLADOST (16.00) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

MORNAR - LOVĆEN (16.00) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

PETROVAC - ZETA (16.00) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

SUTJESKA - RUDAR (16.00) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

GRBALJ - BUDUĆNOST (16.00) Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

Nedjelja

MOGREN - ČELIK (16.00, TV) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Bonus video: