Venger ne žuri sa potpisivanjem novog ugovora

Venger je 1996. godine preuzeo Arsenal i trener je sa najdužim stažom u nekom premijerligaškom klubu.
1 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.09.2013. 12:47h

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da ne žuri sa pregovorima oko potpisivanja novog ugovora sa tim londonskim klubom.

Venger je 1996. godine preuzeo Arsenal i trener je sa najdužim stažom u nekom premijerligaškom klubu.

"Ne žurimo. Septembar je, a moj ugovor ističe u junu, tako da imamo još vremena. Nema potrebe da planiramo razgovore. Želim da ostvarim dobre rezltate sa klubom, a onda ću razmisliti o tome šta sam postigao sa ekipom koju imam. To će biti dovoljno da odlučim da li ću ostati", rekao je Venger, prenijeli su britanski mediji.

"Jedan od glavnih zaključaka koji možete da donesete o treneru je kakve je rezultate postigao sa svojim timom", dodao je francuski trener.

Vengera su navijači kritikovali jer nije želio da troši velike sume na transfere, ali je posljednjeg dana prelaznog roka, 2. septembra, doveo Mesuta Ozila iz Real Madrida za 42,5 miliona funti.

"Znao sam da imamo male šanse za taj transfer, ali sam bio optimista i na kraju se ostvarilo. Ali, naporno smo radili da bi se taj transfer realizovao. Veoma je važno da smo doveli prvoklasnog igrača, a takvih nema mnogo u ponudi", rekao je on.

"Kada sam potpisao dugoročni ugovor imali smo ograničene finansijske mogućnosti i cilj je bio da igramo u Ligi šampiona. Uspjeli smo u tome i sada smo u veoma dobroj poziciji", dodao je Venger.

Venger je sa Arsenalom osvojio tri titule u Premijer ligi i po četiri FA Kupa i Komjuniti Šilda.

Bonus video: