Di Kanio će nastaviti javno da kritikuje svoje igrače

Di Kanio je nedavno javno kritikovao kapitena Džona O'Šeja, koji je isključen u utakmici i porazu protiv Kristal Palasa (1:3).
54 pregleda 1 komentar(a)
Paolo di Kanio, Foto: Reuters
Paolo di Kanio, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.09.2013. 10:13h

Trener fudbalera Sanderlenda Paolo Di Kanio rekao je danas da će nastaviti javno da kritikuje svoje igrače ako to budu zaslužili svojim greškama i lošom igrom.

Di Kanio je nedavno javno kritikovao kapitena Džona O'Šeja, koji je isključen u utakmici i porazu protiv Kristal Palasa (1:3).

Italijanskog trenera su mnogi kritikovali zbog načina rada, ali on je rekao da ne namerava da promijeni pristup.

"Hari Rednap je prošle godine dao brojne intervjue i niko ga nijepitao zbog čega je javno rekao da je njegova ekip a glupo igrala. Zašto je stalno pod lupom Paolo Di Kanio", rekao je trener Sanderlenda.

"Među igračima ima mnogo sujetnih i ako povrijedite njihov ego, onda ćete imati problema. Blizak sam sa mojim igračima, naš odnos je bolji nego što mislite. To znači da mogu da izdvojim nekod od njih i kažem da je, za njegov nivo, igra koju je pružio - glupa", dodao je Di Kanio.

Italijanski trener smatra da fudbalom ne bi trebalo da se bave slabići.

"Mislite da je nova generacija igrača slaba. Ako je tako, onda oni ne bi smjeli da igraju fudbal vrhunskim ligama. To je prirodna selekcija", dodao je on.

Di Kanio je rekao da je proučavao govor bivšeg trenera Mančester junajteda Aleksa Fergusona, koji je svojevremeno održao na Harvardu.

"Ferguson je rekao da trener nikada ne smije da izgubi kontrolu. Takav je i Paolo Di Kanio. Zbog toga radim na visokom nivou", rekao je Di Kanio.

Bonus video: