FK Crvena stijena: Nemaju ni elementarne uslove

"FK Crvena stijena jedini fudbalski klub u dijelu preko Morače gdje žive hiljade i hiljade mladih talentovanih sportista”, navodi se u saopštenju
406 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2013. 15:08h

Treneri i igrači seniorskog tima Crvene stijene iz Tološa obratili su se javnosti saopštenjem povodo, kako kažu, najteže finansijske situacije u istoriji kluba.

“FK Crvena stijena, jedan od najstarijih sportskih kolektiva u Crnoj Gori, koji ove godine slavi 75 godina od osnivanja nalazi se u veoma nezavidnoj situaciji, vjerovano i najtežoj od svog osnivanja. Da nije bilo entuzijazma bivših trenra, igrača i prijatelja kluba i sadašnjeg igračkog kadra koji je veoma predano odradio pripremni period, klub bi prvi put u svojoj dugoj istoriji bio doveden u poziciju da ne započne takmičenje u seniorskoj konkurenciji, odnosno u Srednjoj fudbalskoj regiji. Međutim, i pored spremnosti igrača i trenera da na potpuno amaterskoj osnovi brane boje kluba u ovoj sezoi jasno je da je dalji nastavak sezone nemoguć bez minimalnih novčanih sredstava neophodnih za finansiranje troškova sudija, putovanja na gostovanjima u obližnjim opštinama, odnosno elementarnih uslova za takmičenje”.

“Treba li podsjećati crnogorsku sportsku javnost da je FK Crvena stijena pored toga što je jedan od najstarijih fudbalskih klubova, takođe i osvajač dva kupa Crne Gore u seniorskoj konkurenciji (2005. i 2006), osvajač mnogih značajnih trofeja u mlađim kategorijama još od vremena zajedničkih država, klub koji je iznjedrio brojne reprezentativce i igrače koji su pronosili slavu Crne Gore širom svijeta, a dovoljno je napomenuti da je i sadašnj selektor naše seniorske reprezentacije i bivši proslavljeni reprezentativac Branko Brnović upravo prve fudbalske korake napravio u našem klubu. Sve prethodno navedeno je učinilo da ime Crvene stijene bude prepoznato i izvan Crne Gore, stadion u Tološima je oduvijek bio rasadnik mladih talenata, a posebno je važno istaći da je FK Crvena stijena jedini fudbalski klub u dijelu preko Morače gdje žive hiljade i hiljade mladih talentovanih sportista”.

“Veliki finansijski problemi ove godine su nastupili nakon što je dugogodišnji finansijer FK Crven stijena, gospodin Ljubo Vujović odlučio da više ne finansira takmičenje seniorske ekipe. Nakon toga, apeli koje smo uputili mjesnoj zajednici nijesu dali neke konkretnije rezultat pa smo prinuđeni da ovim putem upoznamo crnogorsku javnost sa problemima u kojima se nalazimo jer nastavak prvenstva se približava, a neizvjesnost po pitanju našeg daljeg učešća je velika. Takođe, i ovim putem upućujemo zahtjev Glavnom gradu, odnosno gradonačelniku Podgorice, direktoru Uprave za sprot gospodnu Igoru Vušuroviću, FSCG i svima kojima je razvoj sporta na srcu da nam pomognu kako bi obezbijedili elementarne uslove za takmičenje u predstojećoj sezoni. Sigurni smo da su ta simbolična novčana sredstva skoro beznačajna u odnosu na činjenicu koliko je značajno za Tološe, Podgoricu, kao i mnoge mlade fudbalske nade da FK Crvena stijena nastavi da postoji i djeluje na crnogorskoj sportskoj pozornici”, navodi se u saopštenju koje su potpisali treneri i igrači seniorskog sastava kluba iz Tološa.

Bonus video: