Omladinci u elitnoj rundi kvalifikacija

Crnogorski fudbaleri savladali su danas u Strumici, u trećem kolu 12. kvalifikacione grupe, vršnjake iz Turske 2:1 i zahvaljujući boljoj gol razlici kao prvoplasirani izborili nastavak kvalifikacja.
3 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2013. 17:06h

Omladinska reprezentacija Crne Gore napravila je podvig u Strumici i plasirala se na Evropsko prvenstvo, nakon pobjede nad favorizovanom Turskom (2:1).

Četa Aleksandra Miljenovića bila je u teškoj poziciji nakon poraza od Makedonije, a uoči meča sa najvećim favoritom grupe, ali je uspjela da trijumfom zatvori krug od tri selekcije sa istim brojem bodova i zahvaljujući boljoj gol-razlici od Makedonije ostvari prolaz dalje.

Na kraju je presudilo to što je Makedonija ubjedljivije poražena od Turske (4:1), nego što je dobila našu selekciju (2:1).

Turci su završili prvi (šest bodova, gol razlika 5:3), Crna Gora druga (6, 3:3), a Makedonija treća (6, 3:5). Bodovi i golovi nad Farskim Ostrvima se ne računaju...

"Ostvarili smo veliki uspjeh, ako se uzme u obzir i činjenica da smo na turnir doputovali bez šest standardnih igrača. Sve čestitke igračima", rekao je Miljenović, koji treći put vodi u omladince u elitnu fazu, nakon što to jednom uspjelo i njegovom prethodniku, Miodragu Raduloviću.

Meč protiv Tuske odlučen je u prvih 20 minuta. Crna Gora je povela sjajnim golom glavom Jovana Baošića u 6. minutu, Turci su potom promašili penal (Kordić fantastično odbranio Demirićiju), da bi Marko Ćosić nakon kontranapada i asistencije Jankovića već u 13. minutu donio dva gola prednosti. Turci su u 19. minutu smanjili preko Tufana, ali se rezultat više nije mijenjao...

"Najvažnije je bilo pred utakmicu uvjeriti igrače da mogu da naprave dobar rezultat. Ova utakmica je bila posebno teška, ne samo iz razloga što su Turci najbolja ekipa u grupi, već i zato što je ovo bila posljednja utakmica u pet dana i kada su igrači iscrpljeni i fizički, ali i psihički zbog nesrećnog poraza od Makedonije", zakjučio je Miljenović.

Protiv Turske su igrali Crna Gora: Kordić, Vukčević, Janković, Ćosić (Toskić), Šarkić, Pepić, Karadžić (Milošević), Milović, Baošić, Vušurović, Ilinčić (Grbović).

Bonus video: