Remi Ukrajine i Engleske, Crnoj Gori treba pobjeda na Vembliju

Nakon septembarskih mečeva, Englezi su prvi sa 16 bodova, Ukrajina i Crna Gora imaju po 15, a Poljska, koja je i dalje u igri, nakon trijumfa u San Marinu ima 13
51 pregleda 84 komentar(a)
Ukrajina - Engleska, Foto: Reuters
Ukrajina - Engleska, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2013. 21:04h

Ukrajina i Engleska su odigrale neriješeno bez golova u Kijevu, pa je već sada, tačno mjesec prije gostovanja na "Vembliju", jasno da će Crna Gora na Ostrvu morati da napadne Albion kako bi šanse za plasman na Mundijal učinila realnim.

Nakon septembarskih mečeva, Englezi su prvi sa 16 bodova, Ukrajina i Crna Gora imaju po 15, a Poljska, koja je i dalje u igri, nakon trijumfa u San Marinu (5:1) ima 13... Kakva ironija, Englezi su na prvom mjestu nakon osam kola iako su do sada samo pobjeđivali Moldaviju i San Marino (po dva puta)...

"Ovo je vjerovatno fer rezultat. Mislim da smo kontrolisali igru u drugom poluvremenu, ali nismo dolazili do prilika za gol. Imali smo problema sa sastavom, da su bili tu Danijel Staridž ili Vejn Runi možda bismo i zatresli mrežu", rekao je poslije utakmice selektor Engleske Roj Hodžson.

Na Olimpijskom stadionu u Kijevu domaćin je bio bliži pobjedi, a u meču bez mnogo prilika najbolju šansu je dvadesetak minuta prije kraja propustio bek Artem Fedecki.

On je nakon kornera Jevhena Konopljanke sa pet metara šutirao glavom u Džoa Harta.

Svega nekoliko trenutaka ranije Konopljanka je umalo pogodio iz slobodnog udarca, a najbolju šansu za Albion je propustio Frank Lampard u 92. minutu.

"Ovo ne uliva mnogo optimizma. Iako do kraja kvalifikacija Engleska dočekuje i Crnu Goru i Poljsku to nije nikakva garancija. Jer, ko je siguran da će Albion pobijediti te mečeve? Niko", bio je nezadovoljan komentator BBC.

Ukrajinci su bili zadovoljni bodom, ali ne i time što nacionalni tim nije želio da napadne u finišu. Selektor Mihajlo Fomenko je na klupi ostavio Marka Devića, publika je zahtijevala ulazak rođenog Beograđanina, ali uzalud...

"Pobjeda bi bila bolja, ali sada pričam o remiju. Ovaj bod nije loš", kazao je Fomenko.

Poljaci su rutinski savladali San Marino u Seravaleu (5:1) i ostali u igri, iako više ništa ne zavisi od njih.

Žjelinski dva puta, po jednom Blaščikovski, Sobota i Mjeržejevski nadomjestili su izostanak Roberta Levandovskog u napadu.

Na kraju, ako bi Poljska dobila Englesku i remizirala sa Ukrajinom, Crna Gora bi bila prva u slučaju remija na „Vembliju” i pobjede protiv Moldavije.

Bonus video: