Mladi sa Rumunijom: Ne bježe od uloge favorita

Rumuni su na startu kvalifikacija remirizali sa Farskim Ostrvima (2:2), ali to ne smije da opusti crnogorski tim, smatra selektor Dušan Vlaisavljević
1 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2013. 15:52h

Mlada fudbalska reprezentacija danas nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - na stadionu pod Goricom rival je Rumunija. Utakmica počinje u 20.30 sati.

Rumuni su na startu kvalifikacija remirizali sa Farskim Ostrvima (2:2), ali to ne smije da opusti crnogorski tim, smatra selektor Dušan Vlaisavljević.

"Rumunija je u ovom uzrastu uvijek u vrhu evropskog fubala, ali trenutno je u krizi, pa je promijenila selektora. Favoriti smo zbog toga što igramo na svom terenu, a do pobjede ćemo pokušati da dođemo prepoznatljivom pas igrom", rekao je Vlaisavljević na jučerašnjoj konferenciji za medije i istakao da zna da se od njegove ekipe očekuje mnogo:

"Očekivanja javnosti neće imati negativan uticaj na igrače, jer oni najbolje znaju koje su njihove ambicije i riješeni su da dobrim igrama i rezultatima ostvare zajednički cilj".

Pitanje je da li će Crna Gora u večerašnjem meču biti kompletna - pod znakom pitanja je napadač Zete Aleksandar Boljević.

"Boljević je osjetio bol na treningu, pratićemo situaciju sa povredom, pa ću odluku o njegovom eventualnom nastupu donijeti uoči utakmice", istakao je selektor.

Crnogorska reprezentacija je u prvom kolu na svom terenu slavila protiv Farskih Ostrva sa 3:0, a u narednom kolu, koje je na programu 11. oktobra, gostovaće selekciji Njemačke.

Nakon završetka grupne faze deset prvoplasiranih i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije izboriće plasman u plej of, poslije čega će žrijebom biti određeno sedam parova.

Vjerovatni sastav Crne Gore: Petković - Gojačanin, Alić, Bakrač, Bogdanović - Janković, Kosović - Bakić, Đorđević, Boljević (M. Vukčević) - Mugoša.

Alić: Uvjeren sam u dobar rezultat

Defanzivac crnogorske reprezentacije Ermin Alić je istakao da je kolektivna igra najveća prednost Crne Gore protiv Rumunije.

"Imamo dosta kvalitetnih igrača, od kojih neki igraju i u seniorskoj reprezentaciji. Dugo smo na okupu, pa sam uvjeren u dobar rezultat. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe kako bismo nastavili kvalifikacije pobjedom i napravili korak dalje ka zacrtanom cilju, a to je osvajanje jednog od prva dva mjesta u grupi", rekao je Alić, igrač španskog Viljareala.

Bonus video: