Vučinić: Skinuću se do kraja samo da idemo na Svjetsko prvenstvo

"Igramo težak meč protiv veoma dobre reprezentacije i treba da budemo jako, jako skoncentrisani", kaže kapiten Crne Gore
69 pregleda 29 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2013. 22:27h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Varšava - Kao zvijezda Juventusa i najznačajniji fudbaler crnogoske reprezentacije, Mirko Vučinić je bio posebno interesantan poljskim medijima, koji su ga dočekali sa nekoliko neuobičajenih i simpatičnih pitanja.

Ali, prije nego što je odgovorio Poljacima, kapiten Crne Gore poslao je poruku svojim navijačima, onim malobrojnim što će večeras biti uz reprezentaciju u Varšavi, i velikoj većini koja će navijati kraj TV ekrana,

"Svjesni smo koliko je ova utakmica važna za nas i za cijelu Crnu Goru i ostavićemo i posljednju kap znoja kako bismo ostvarili veliku pobjedu".

Da bi osvojili tri boda na teškom gostovanju, crnogorski fudbaleri moraju da se izbore sa emocijama, ističe najbolji strijelac reprezentacije.

"Moramo da smirimo emocije i da odigramo hladne glave. Jer, igramo težak meč protiv veoma dobre reprezentacije i treba da budemo jako, jako skoncentrisani. Ne znam je li presudan meč, o tome ćemo pričati kada se završe i ostale utakmice, ali nema sumnje da nas čeka komplikovan duel i moramo 100 odsto da mu se posvetimo".

Potom su mikrofone uzeli domaći novinari. Najviše ih je interesovao Mirkov način radovanja, njegovo skidanje šortsa nakon važnih golova u važnim utakmicama. Da li će skinuti šorts i večeras?

"Ma, ako odemo na Svjetsko prvenstvo, skinuću i sve sa sebe ako treba", odgovorio je Vučinić uz smijeh i aplauz u pres-sali Narodnog stadiona.

Ali, dug je put do Brazila, Vučinić prvo treba da dobije duel sa sugrađaninom i velikim rivalom u gradskom derbiju, štoperom Torina i reprezentacije Poljske Kamilom Glikom. Da li ga poznaje i šta misli o njemu, pitao je poljski novinar.

"Naravno da se poznajemo, čak smo i dobri prijatelji, gledamo se često po restoranima u Torinu. Glik nije loš momak, a to što često dobija crvene kartone, svakom može da se dogodi. To je fudbal i ponesu vas emocije".

Poljski selektor Fornalik ima dilemu na golu, a ko će braniti, Boruc ili Šćešni (u Podgorici je branio treći golman Titon), Vučinića nije previše interesovalo.

"Meni je svejesno, jer ono što čini oba golmana izuzetnim je sama činjenica da brane za reprezentaciju", rekao je kapiten Crne Gore.

Na kraju, veliki duel - Vučinić protiv Levandovskog. O tome šta misli o najvećoj zvijezdi poljske reprezentacije i ko može da dobije bitku, nije bilo ni pitanja ni odgovora. Jer, Mirko je iz pres-sale odjurio na trening.

Pravi odgovor dobiće se sjutra veče na terenu...

Bonus video: