Bjelić: Hrvatskim navijačima zabranjen ulazak na stadion Crvene zvezde

"Fudbalski savezi Srbije i Hrvatske dogovorili su se da utakmici ne prisustvuju navijači Hrvatske, kao što nisu navijači Srbije prisustvovali utakmici u Zagrebu", rekao je Bjelić
51 pregleda 0 komentar(a)
stevan bjelić, Foto: Blic.rs
stevan bjelić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 06.09.2013. 10:07h

Načelnik Policijske uprave za Beograd Stevan Bjelić rekao je da će hrvatski navijači biti vraćeni sa stadiona Crvene zvezde ako pokušaju da uđu na večerašnju fudbalsku utakmicu Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

"Fudbalski savezi Srbije i Hrvatske dogovorili su se da utakmici ne prisustvuju navijači Hrvatske, kao što nisu navijači Srbije prisustvovali utakmici u Zagrebu, u martu. Policija na graničnim prelazima neće dozvoliti hrvatskim navijačima da uđu u Srbiju", rekao je Bjelić agenciji Beta.

"Takođe, kontrola će biti i na stadionu, gdje će, ako se uoče, hrvatskim navijačima biti predočeno da ne mogu da prisustvuju utakmici", dodao je on.

Utakmica Srbije i Hrvatske igra se večeras od 20.45 na stadionu Crvene zvezde, u osmom kolu Grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Iz policije je saopšteno da je jedno odjeljenje policije angažovano da posmatra stadion, da će 4.000 policajaca obezbjeđivati utakmicu i bezbjednosni prsten oko stadiona, kao i da će određeni broj policajaca biti u užem centru grada, gdje će paziti objekte od vitalnog značaja.

Takođe, policija će poslije utakmice obezbjeđivati trasu od stadiona do hotela "Hajat", u kome je smještena reprezentacija Hrvatske, a sjutra odlazak reprezentacije Hrvatske iz Beograda, trasu od hotela do aerodroma Nikola Tesla.

Bonus video: