Gordi Albion mijenja napad, u Ljvovu fali karata za kelnere

Naizgled, rutinski posao za izabranike Roja Hodžsona, ali podatak da je Moldavija već otkinula po dva boda Ukrajini i Poljskoj, svakako da nije za potcjenjivanje.
0 komentar(a)
Engleska, Foto: Beta/AP
Engleska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.09.2013. 09:49h

Ukrajina u Ljvovu danas od 20 sati ima već upisana nova tri boda protiv nejakog San Marina, pa je misli već okrenula ka Olimpijskom stadionu u Kijevu, gdje u utorak 10. septembra dočekuju Englesku.

Dotle Gordi Albion tek mora da na “Vembliju” danas od 21 sat preskoči Moldaviju. Naizgled, rutinski posao za izabranike Roja Hodžsona, ali podatak da je Moldavija već otkinula po dva boda Ukrajini i Poljskoj, svakako da nije za potcjenjivanje.

Engleska je razbila Moldaviju u Kišinjevu sa čak 5:0, ali povrede i odsustvo Vejna Runija u naredna dva meča zasigurno unose nemir u redove favorita H grupe kvalifikacija za Mundijal u Brazilu 2014. godine. Uz njega, Danijel Staridž koji rešeta mreže u Liverpulu se vratio kako bi zaliječio povredu i bio spreman za Kijev.

"Greška bi bilo da kažem da je izostanak Runija i Staridža ogroman hendikep, iako ne sumnjam da će ih Lambert i Defo dostojno zamijeniti. Na sredini puno očekujem od kapitena Stivena Džerarda, Džeka Vilšira i Frenka Lamparda, koji bi u ove dvije utakmice trebalo da upiše i 100. nastup za Englesku. Ipak, treba sačekati, a oni koji zasluže protiv Moldavije biće u startnoj postavi za Ukrajinu", naglasio je Hodžson, koji je zbog povreda pozvao i debitanta, napadača Sautemptona Rikija Lamberta.

Iako im u utorak stiže Engleska, gdje bi pobjedom napravili ogroman korak ka pobjedi u grupi H, poslovično oprezni i promišljeni selektor “plavo-žutih, Mihajlo Fomenko nije udostojio selekciju Gordog Albiona niti jednom riječi.

"Najprije da odradimo današnji dan, pa onda možemo da pričamo šta sjutra. Mi još nismo dali golove San Marinu, pa iako za njih igraju vlasnici barova i prodavnica, ipak igraju fudbal u nekoj ligi. Ovakve kvalifikacije su prepune iznenađenja da ne, i tek nakon pobjede treba planirati dalje. Za svih 25 mojih igrača postoji jedno pravilo, a to je da najozbiljnije shvate i maksimalno odrade svoj posao i to na 100 odsto. Svaki od njih kad dođe u selekciju upotpunosti mora da izbriše interese svojih klubova i odgovore zahtjevima modernog fudbala. To je profesionalizam, a osim toga moraju da opravdaju 40.000 prodatih karata uprkos direktnom prenosu utakmice sa San Marinom", upozorio je Fomenko, dok se karte za ekipu barmena i prodavaca mogu naći samo kod tapkaroša u Ljvovu.

Bonus video: