Septembar: Najveće pobjede i najteži porazi "sokola"

Septembar - mjesec kada počinju i kada se lome kvalifikacije, kao što je sada slučaj
2 komentar(a)
Fudbaleri Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2013. 12:13h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Varšava - Septembar - mjesec kada počinju i kada se lome kvalifikacije, kao što je sada slučaj. Neke od najvećih pobjeda, ali i najtežih poraza Crna Gora je doživjela baš u devetom mjesecu.

Uostalom, od septembra je sve počelo - 2008. godine Bugarska je u sudijskoj nadoknadi odnijela bod iz Podgorice (2:2) u prvom kvalifikacionom meču crnogorskog tima u istoriji. Četiri dana kasnije dogodio se i remi sa Republikom Irskom (0:0).

Naredne godine, 2009. Crna Gora je u septembru doživjela najteži poraz do nedavne utakmice u Ukrajini - Bugari su u Sofiji porazili tim Zorana Filipovića sa 4:1. Bio je to baš „crni septembar“, jer je četiri dana kasnije bod iz Podgorice odnio Kipar (1:1).

Septrembar 2010. bio je mnogo uspješniji, iako je donio novi duel sa Bugarima. Tim koji je vodio Zlatko Kranjčar slavio je u Sofiji rezultatom 1:0, što je jedna od najvećih pobjeda do sada. Četiri dana prije toga u Podgorici je pao Vels, upotpunivši najbolji blok utakmica crnogorskog tima do sada.

Ali, kao što mu se posrećilo u 2010, za Kranjčara je bio koban septembar 2011. godine - „sokoli“ su izgubili u Velsu 2:1, a hrvatski stručnjak dobio otkaz četiri dana nakon tog poraza.

Konačno, septembar 2012. bio je djelimično uspješan, remi sa Poljskom u Podgorici (2:2), pa pobjeda u San Marinu (6:0) bili su uvod u fenomenalan oktobar, novembar i mart.

Ovog septembra Crna Gora igra samo jednu utakmicu, i to kakvu.

Bonus video: