Bakić: Odlučuju detalji, nadam se da će prevagnuti na našu stranu

"Vjerujemo da možemo da sakupimo neophodnih sedam bodova, ali moramo da razmišljamo utakmicu po utakmicu", kaže Bakić
2 komentar(a)
Marko Bakić, Foto: Savo Prelević
Marko Bakić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2013. 20:57h

Vezista Fiorentine Marko Bakić očekuje težak meč u Poljskoj, ali i pravu reakciju crnogorske reprezentacije.

"Biće veoma teška utakmica, specifična po tome što moramo da idemo na pobjedu, a istovremeno ne smijemo da jurimo i gubimo glavu. Imamo svoj stil igre, treba odigramo strpljivo i pametno - rekao je Bakić, ističući da će biti ključno izdržati početni nalet Poljaka.

"Oni će igrati na pobjedu pred svojim navijačima. Sitnice će odlučivati, ne vjerujem da će to biti meč sa puno golova, nadam se da će ti detalji prevagnuti na našu stranu".

Slijede dani odluke, tri posljednja (i odlučujuća) meča, a “turneja” kreće iz Varšave...

"Da nismo spremni za izazove, sigurno je da ne bi bili tu gdje jesmo, i ne bi se ovako kvalitetno pripremali. Vjerujemo da možemo da sakupimo neophodnih sedam bodova, ali moramo da razmišljamo utakmicu po utakmicu. Ako protiv Poljske ostvarimo pobjedu, biće nam mnogo lakše u nastavku, naročito na Vembliju, gdje bismo igrali sa manje pritiska i bila bi to najljepša utakmica, na velikom stadionu", rekao je Bakić.

Vezista crnogorske reprezentacije (i mlade i seniorske) nedavno je debitovao za Fiorentinu u zvaničnom meču, što je najava dobre sezone, mnogo bolje od prošlogodišnje, kada je sjedio na klupi u Torinu.

"Trener mi je pružio šansu u delikatnom momentu, kada smo gubili od Grashopersa i bili na pragu ispadanja. Siguran sam da ću ove godine igrati zapaženiju ulogu u Italiji nego prošle godine, jer trener Montela ozbiljno računa na mene, shvatio sam to i kroz razgovore sa njim. Ja sam, sa druge strane, u pripremnom periodu pokazao da sam zaslužio njegovu šansu i nadam se da ću opravdati povjerenje", rekao je Bakić.

Za reprezentaciju je odigrao dva prijateljska meča, čeka debi u kvalifikacijama.

"Spreman sam da dam 120 odsto svojih mogućnosti za reprezentativni dres, jer je igranje za reprezentaciju uvijek bio moj san. Prvo reprezentacija, pa sve ostalo. Šta god selektor da odluči, spreman sam to da prihvatim i uvijek sam na raspolaganju", rekao je Bakić.

Bonus video: