Ronaldo: Odlazak Ozila je loša vijest

"On je bio igrač koji je najbolje razumio moje kretanje ispred protivničkog gola i uvijek je znao gdje se nalazim. Prilično sam iznenađen i ljut zbog ovakvog poteza kluba", kaže Ronaldo
80 pregleda 6 komentar(a)
Mesut Ozil, Foto: BETA/AP
Mesut Ozil, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 04.09.2013. 16:02h

Odlazak njemačkog reprezentativca Mesuta Ozila iz Reala u Arsenal, za sumu od 50 miliona eura, čini se da je zadovoljio samo čelnike Reala.

Napadač Madriđana Kristijano Ronaldo je ljut zbog odlaska doskorašnjeg saigrača.

"Odlazak Ozila je loša vijest. On je bio igrač koji je najbolje razumio moje kretanje ispred protivničkog gola i uvijek je znao gdje se nalazim. Prilično sam iznenađen i ljut zbog ovakvog poteza kluba", rekao je Ronaldo, a prenio AS.

Njemački internacionalac je prošle sezone postigao deset golova za Real, a namjestio je još 24, uglavnom za Kristijana Ronalda, koji je na kraju završio sezonu kao najbolji strijelac "kraljevskog kluba" sa 55 golova.

Selektor reprezentacije Njemačke Joakim Lev ocijenio je neshvatljivom odluku Real Madrida da pusti Mesuta Ozila.

"Ovaj prelazak Ozila u Arsenal je dobar za naš nacionalni tim, jer će on tamo imati vrhunskog trenera i igraće na visokom nivou. Ipak, nije mi jasno zašto ga je Real pustio, s obzirom da se radi o jednom od najefikasnijih fudbalera...ali, to je biznis", rekao je Lev.

"Ozil je osjetljiv igrač kome je neophodna puna podrška i povjerenje kluba i trenera. Razgovarao sam sa njim nekoliko dana pred transfer i mogao sam da osjetim da on više nije imao to povjerenje trenera", dodao je Lev.

Fudbaler Barselone Sesk Fabregas rekao je danas da je Ozil bio najbolji igrač "kraljevskog kluba", izuzev Kristijana Ronalda.

"Veoma sam iznenađen odlaskom Ozila. Mislim da je poslije Ronalda najbolji igrač Madriđana. Biće veliko pojačanje za Arsenal", rekao je Fabregas za špansku "Kadenu Ser".

Ozil je u madridskom klubu proveo četiri godine, gdje je na 105 utakmica postigao 19 golova.

Prošle sezone je odigrao 51 utakmicu i postigao 10 golova.

Ozil je za Njemačku igrao na 47 utakmica i postigao 14 golova.

Bonus video: