Fornalik: Opet će nositi Levandovskog na ramenima

"Tako je to u fudbalu. Sada mu zvižde, a kada postigne prvi gol, opet će ga nositi na rukama", rekao je Fornanik.
2 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2013. 12:25h

Dok se poljski fudbaleri iza visoke ograde pripremaju za mečeve sa Crnom Gorom i San Marinom, tamošnji mediji podjednako se bave “slučajem Levandovski” kao i predstojećom utakmicom.

Napadač Borusije Dortmund, koji već godinu nije postigao gol iz igre za reprezentaciju (pogodio samo iz penala protiv San Marina) žestoko je izviždan na posljednjem prijateljskom meču sa Danskom, kada je izlazio sa terena zbog zamjene koja je takođe bila misteriozna.

"Tražio mi je da izađe, ne znam zbog čega, ali ne bih tome pridavao velikog značaja", kazao je tada selektor Poljske Valdemar Fornalik.

Dan prije toga Levandovski je bio jedini fudbaler reprezentacije koji se nije pojavio na snimanju reklame za oficijalnog sponzora reprezentacije, telefonsku kompaniju “Orange”, što je takođe imalo negativan odjek među poljskim navijačima koji već godinu “ne mirišu” najveću zvijezdu reprezentacije.

Saga je nastavljena juče, kada je list Sport iz Varšavb objavio naslov “uvrijeđeni Levandovski ne komunicira sa medijima”.

“Napadač Borusije Dortmund uporno odbija razgovor sa novinarima uoči jedne od četiri najvažnije utakmice u kvalifikacijama. Možda njegova odluka ima veze sa činjenicom da je izviždan od svojih fanova u posljednjoj utakmici protiv Danske”, piše Sport.

Selektor Fornalik ne pridaje previše značaja odnosu Levandovskog i navijača.

"Tako je to u fudbalu. Sada mu zvižde, a kada postigne prvi gol, opet će ga nositi na rukama", rekao je Fornanik.

Poljski mediji pišu da je situacija u reprezentaciji poljske “daleko od idilične” nakon što su napadači Arkadijuš Milik iz Augsburga i Artur Sobieč iz Hanovera otpali zbog povreda, a Levandovski ostao jedina opcija u napadu.

Novinari su se takođe zapitali je li boravak u bazi Varka, gdje su fudbaleri potpuno izolovani od spoljašnjeg svijeta, pogrešna.

"Ne mislim da je pogrešna. Vjerujem da ćemo pobijediti Crnu Goru", navodi Fornalik.

Poljaci imaju imperativ pobjede, a fudbaleri su optimisti.

"Borićemo se i pokušati da osvojimo svih šest bodova iz mečeva sa San Marinom. Pritisak? Mi ga ne osjećamo", kazao je Valdemar Sobota, koji je nedavno igrao za Slask protiv Rudara, ali je pred kraj prelaznog roka prešao u belgijski Briž.

Bonus video: