Đorđević: Naša odbrana može da zaustavi Levandovskog

"Naša odbrane je već pokazala da može da se nosi sa jako kvalitetnim napadačima i ubijeđen sam da će tako biti i sa Levandovskim", kazao je 19-godišnji napadač Tventea
0 komentar(a)
Đorđević, Foto: Savo Prelević
Đorđević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2013. 18:49h

Crnogorska odbrana, predvođena Bašom, Savićem i Džudovićem, može da zaustavi Roberta Levandovskog, najopasnijeg poljskog i jednog najboljih evropskih napadača, ubijeđen je Luka Đorđević.

Crna Gora igra protiv Poljske u petak u 20.45 na Nacionalnom stadionu u Varšavi, a defanzivni blok biće od presudnog značaja za ishod meča.

"Naša odbrane je već pokazala da može da se nosi sa jako kvalitetnim napadačima i ubijeđen sam da će tako biti i sa Levandovskim, koji je izuzetno opasan igrač. Siguran sam da možemo da ga zadržimo, a da na drugoj strani i mi imamo napadače koji će moći da riješe utakmicu", smatra Đorđević, napadač holandskog Tventea.

Bila defanziva ključna ili ne, Crna Gora igra u Poljskoj najvažniju utakmicu u kvalifikacijama.

"U reprezentaciji je svaka naredna utakmica najvažnija. Posebno sada, kada su ostala još samo tri meča, a kada smo u situaciji da stvarno moramo da idemo na pobjedu. Usresređeni smo na predstojeći meč i mislim da stvarno imamo imamo šansi, jer imamo dobru ekipu", dodaje Đorđević.

Mladi napadač Zenita na privremenom radu u Holadniji priznaje ipak da je Poljska favorit, a da će Crna Gora pokušati da napravi izenenađenje.

"Iznenađenje, jer Poljaci igraju kod kuće i pripada im uloga favorita. Ali, nismo bez šansi, posebno ako budemo odigrali po principu po kojem smo igrali u Ukrajini, sa jakim blokom i brzim kontranapadima. U toj utakmici pokazali smo da možemo da odigramo jako zrelo i pokušaćemo to da ponovimo na još jednom teškom gostovanju. Ono što će biti neophodno jeste da realizujemo i najmanju šansu koja nam se ukaže".

Đorđević je opisao Poljake kao brzu i modernu ekipu, ali i reprezentaciju koja je ranjiva u defanzivi.

"Igraju jako brz, pravi evropski fudbal. U napadu su jako kvalitetni, ali im u odbrani malo škripi i mi ćemo tu pokušati da nađemo neku svoju šansu".

Crnu Goru čeka paklena atmosfera na supermodernom stadionu u Varšavi, ali trenutni fudbalski ambijent u Poljskoj može da bude i naša šansa, smatra Đorđević-

"Njihovi navijači su očekivali više u ovim kvalifikacijama, ovo im je posljednja prilika da se vrate. Iako je ovaj meč i naša šansa da se vratimo u borbu za prvo mjesto, oni će biti pod većim pritiskom i tu možemo da imamo šansu".

Reprezentacija je danas trenirala na kampu Saveza na Starom aerodromu. Do odlaska u Poljsku (četvrtak), ekipa će odraditi još jedan trening.

Bonus video: