Ozil definitivno Arsenalov

U sjeverni London je stigao i 27-godišnji golman Palerma, Emilijano Vivijano, a Arsen Venger će do ponoći pokušati i Ozilovog saigrača, Anhela di Mariju, kao i Joana Kabajea iz Njukasla
7 komentar(a)
Mesut Ozil, Foto: BETA/AP
Mesut Ozil, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 02.09.2013. 16:33h

Jutros je bilo najavljeno, sada je zvanično - Mesut Ozil je novi igrač Arsenala.

Odlični vezista je odradio medicinske preglede u Njemačkoj, gdje se nalazi na mini pripremama reprezentacije, nakon kojih je potpisao ugovor sa "tobdžijama" do ljeta 2018. godine, a sedmično će zarađivati 150 hiljada eura.

Klub sa "Emirejtsa" je oborio svoj rekord, i to za 30 miliona eura. Do sada je najskuplji bio Andrej Aršavin, koji je koštao 15 miliona funti, a Realu će za Ozila platiti 42,4 miliona funti, to jest 47 miliona eura!

Real je ovim transferom popunio klupsku kasu nastalu kupovinom Gareta Bejla, ali je i odlično zaradio jer je do sada standardnog reprezentativca kupio od Verdera prije tri godine za 18 miliona eura.

U sjeverni London je stigao i 27-godišnji golman Palerma, Emilijano Vivijano, a Arsen Venger će do ponoći pokušati da ugrabi i Ozilovog saigrača, Anhela di Mariju, kao i Joana Kabaja iz Njukasla.

Od Karima Benzeme nema ništa, jer je njegov agent poručio da on ne ide iz Reala. Da je vjerovatno tako, govore i vijesti iz Engleske da Luis Suares neće otići u ovom prelaznom roku, a pričalo se o njegovoj selidbi na "Santjago Bernabeu".

Zbog toga je sada prva Vengerova opcija napadač Čelzija Demba Ba, ali Žoze Murinjo traži minimum dva miliona funti za jednogodišnju pozajmicu.

Bonus video: