Kasalica: Poljska je jaka, ali imamo dobre adute

"Poljska je izuzetno dobra ekipa, što smo mogli da vidimo i na utakmici u Podgorici, ali mi znamo naš cilj i mislim da možemo da dođemo do njega", kaže Kasalica
4 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2013. 11:41h

Sedmica koja slijedi mogla bi da bude presudna po ambicije fudbalske reprezentacije Crne Gore da se naredne godine nađe na listi jednog od najatraktivnijih Mundijala koji se ikada igrao - Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Pet dana prije duela u Varšavi, meča istine sa Poljskom, selektor Branko Brnović je okupio deset reprezentativaca u kampu na Starom aerodromu, čime su i zvanično počele mini-pripreme.

Meč sa Poljacima biće pravi ispit zrelosti ”hrabrih sokola”, posebno nakon teškog poraza od Ukrajine 4:0 u junu u Podgorici - ili će Brazil, u slučaju trijumfa na Nacionalnom stadionu u Varšavi, ponovo biti blizu, ili će plasman na Svjetsko prvenstvo ostati samo san.

"Poljska je izuzetno dobra ekipa, što smo mogli da vidimo i na utakmici u Podgorici, ali mi znamo naš cilj i mislim da možemo da dođemo do njega, a to je pobjeda", kaže napadač Filip Kasalica.

Još jednom Branko Brnović neće moći da sastavi najjači tim. Zbog kartona u sastavu neće biti Sava Pavićevića i Vladimira Volkova, povrijeđen je i Marko Simić, ali će novajlila u crnogorskom taboru ipak biti na pripremama.

Ono što može da raduje jeste dobar učinak napadača - Vučinić je prije dvije noći postigao gol za Juventus protiv Lacija, ukupno 100. u Italiji, strijelci su bili Bećiraj, treću utakmicu zaredom, te Kasalica.

Sa druge strane, ostaje pitanje u kakvoj je formi Stevan Jovetić, koji još nije debitovao za Mančester siti u zvaničnim mečevima.

"Mi imamo svoje adute, imamo prije svega perfektan napad, to svi znaju. Mislim da je prednost ove ekipe izvrsna atmosfera među igračima. Ponavljam, možemo da dodjemo do tog cilja", dodaje Kasalica.

U finiš kvalifikacija Crna Gora ulazi sa pol-pozicije, sa dva boda više od Engleske, tri od Ukrajine, a pet od Poljske, ali uz utakmicu više od tri rivala.

Za prvo mjesto u grupi, ili odlazak u baraž, potrebno je da se osvoji minimum sedam bodova – pobjeda u Varšavi djeluje nekako realnije nego trijumf na Vembliju.

"Zašto da ne idemo na pobjedu. Mislim da to možemo, da imamo odličnu ekipu i da možemo da pobijedimo", zaključio je Kasalica.

Prvi trening, sinoć u 18 sati, odradilo je deset fudbalera, a selekcija će se kompletirati u utorak.

Meč sa Poljskom igra se u petak na Nacionalnom stadionu u Varšavi u 20.45.

Bonus video: