Bez golova u derbiju: Zadovoljni i jedni i drugi

Fudbaleri Budućnosti i Sutjeske igrali su danas pod Goricom neriješeno 0:0 u posljednjoj utakmici petog kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige
5 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2013. 18:01h

Kao što su i jedni i drugi prihvatili bod uoči utakmice, tako su se i jedni i drugi zadovoljili remijem nakon meča - Budućnost i Sutjeska odigrali su bez golova u jednom od najlošijih derbija posljednjih nekoliko godina.

"Remi protiv aktuelnog šampiona je sve osim neuspjeh", rekao je trener Budućnosti Nenad Vukčević, sa kojim se složio i kolega sa klupe Sutjeske, Dragan Radojičić:

"Bod protiv Budućnosti u Podgorici nije za podcjenjivanje, kakva god da je Budućnost. A dobra je!"

Na loš utisak nije utcao samo sablasno prazni stadion pod Goricom, gdje se čuo gotovo svaki glas sa terena ili na klupi, već i nekonkretna igra aktera u meču u kojem je za 90 minuta viđena samo jedna prava šansa, i to nakon prekida.

Ovo se posebno odnosi na fudbalere Sutjeske, koji su kao aktuečni šampioni, iskusniji i jači tim od podmlađene Budućnosti, trebalo da iznesu glavni teret utakmice, da vode igru i da se pitaju na terenu.

To su radili samo u prvih 20 minuta, kada se igralo ispred šesnaesterca Budućnosti, kada je Japanac Masato iz dobre pozicije pucao pored gola, a defanzivac Ćuković glavom sa peterca pogodio prečku.

Mislio se tada da će Nikšićani bez porblema odnijeti bodove sa najvećeg stadiona, protiv najvećeg rivala, i to prvi put u sedmogodišnjoj istoriji crnogorskog šampionata.

Ali, kako je odmicao meč igra gostiju bila je sve traljavija, sve sporija, a zahuktavala se Budućnost.

Radojičiću se tako omaklo nakon meča:

"Možda smo ovu priliku ipak morali da iskoristimo! Ali, mogli smo i da budemo iskontrirani u finišu."

Baš tako, inferiorna Budućnost iz prvog poluvremena u nastavku se transformisala u izuzetno brzu i opasnu ekipu. Da li zbog veće svježine od protivnika ili nečeg drugog, tek pljuštale su kontre na polovini Nikšićana, domaći fudbaleri masovno su izlazili na protivnički dio terena, bilo je situacija “pet na tri”, “četiri na dva”, jednom čak i “pet na dva”...

Ali, osim dva ofsajda koja su dosuđena na samoj ivici, te jednog šuta Ilinčića u spoljni dio mreže, nije bilo pravih opasnosti po gol Janjuševića.

"Šteta što nismo iskoristili makar jednu kontru, pobjeda bi puno značila mojim mladim fudbalerima", kazao je Vukčević.

Nedostajao je pravi pas, pravi šut, što je segment u igri Podgoričana koji bi trebao drastično da se popravi kada plavo-bijeli dres narednih dana obuče Igor Burzanović.

"Budućnost je ekstra zaslužila ovaj bod, čestitam mladim fudbalerima koji su pokazali da su prava budućnost. Mi smo željeli da iskoristimo tu njihovu mladost i činjenicu da su igrali bez nekoliko fudbalera, ali fudbal se igra za golove, a nama je nedostajalo više hrabrosti u završnici", rekao je Radojičić, čija ekipa nakon goleade u prva dva kola (osam golova) u posljednjih 180 minuta nije zatresla protivničku mrežu.

Budućnost je na zagrijavanju ostala bez lijevog beka Rista Radunovića (povreda), jednog od najiskusnijih, što je bio dodatni hendikep za trenera Vukčevića.

"Mi smo svjesno od početka išli u obaranje ritma utakmice, jer smo bili svjesni da protivnik ima dužu klupu, moj kolega je vjerovatno svjesno čuvao Isidorovića i Karadžića za drugo poluvrijeme. Vidjeli ste, gotovo cijeli meč smo odigrali sa istom ekipom", kazao je Vukčević.

Slijedi pauza, pa nova teška utakmica za Budućnost - gostovanje Grblju. Sutjeska čeka Rudar.

BUDUĆNOST - SUTJESKA 0:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić i Dejan Pajović (Cetinje). Žuti kartoni: Tomković, Ćetković (Budućnost), Jovović, Nikolić, Stijepović (Sutjeska).

Budućnost: Agović 6,5, Raspopović 5,5, Boris Kopitović 7, Orahovac 6,5, Tomković 6, Hočko 6,5, Rogošić 6,5, Ćetković 6,5, Ilinčić 7, A.Vukčević 6,5, Nikač 6,5.

Sutjeska: Janjušević 6,5, Bečelić 6, Ognjanović 6,5, Ćuković 6, Stijepović 6, Nikolić 6, Pejović 6 (Isidorović), Jovović 6,5, Masato 5,5 (D.Karadžić), Stevović 6,5 (Nedeljković), Radonjić 5,5.

Galerija

Bonus video: