Čelik kao prvi na pauzu

Pokušaćemo da se osvježimo i podignemo formu kod igrača koji nijesu prošli određenu fazu priprema", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika
2 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.09.2013. 11:17h

Fudbaleri Čelika nastavili su uspješnu seriju – nakon Rudara, Zete i Lovćena, pala je i Mladost.

Izabranici Slavoljuba Bubanje dozvolili su gostima da otvore utakmicu preko Stefana Mugoše u 21. minutu, ali su snagom volje do odlaska na odmor najprije izjednačilii, a onda u nastavku u svim segmentima nadigrali protivnika koji nije imao ni snage, ni daha za nešto više...

Završilo se 3:1, za potvrdu prvog mjesta “metalurga” uoči prvenstvene pauze.

"Poslije 90 minuta meča protiv Mladosti mnogi bi rekli da pauza dolazi u nezgodnom trenutku. Međutim, prijeko nam je potrebna. Rekao sam još ranije da ćemo nakon pauze biti pravi. Nakon nesrećnog remija u Tuzima pokazali smo karakter i sasvim zasluženo savladali Mladost. Sada u miru možemo nastaviti sa radom. Pokušaćemo da se osvježimo i podignemo formu kod igrača koji nijesu prošli određenu fazu priprema", rekao je vidno raspoloženi Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Prvu priliku imali su domaći (Zorić), ali je Mladost brzo uzvratila preko Stefana Mugoše, koji je loše šutirao iz dobre pozicije. Ipak, napadač Mladosti se za propušteno iskupio u 21. minutu - korner sa lijeve strane izveo je Božović, u šesnestercu je odlično reagovao Mugoša, čiji šut je završio iza leđa Akovića.

Odgovorili su „metalurzi“ u 28. minutu, kada je Ivanovićev šut prohujao pored stative. U samom finišu prvog poluvremena dvije dobre prilike za domaće propustio je Ivanović, ali je izjednačenje ipak stiglo prije odmora. Nakon kornera Zorića, Mujdragić je spustio loptu za Jovovića koji je preciznim udarcem pogodio donji lijevi ugao gola Marčelje.

Na početku drugog poluvremena opasni su bili gosti, koji su preko Boža Markovića prvi zaprijetili. U 55. minutu domaći su tražili penal nakon kontakta Ivanovića sa Živkovićem. Ipak, isti akteri imali su novi duel u 59. minutu nakon čega je glavni arbitar Mileta Šćepanović pokazao na bijelu tačku. Siguran egzekutor bio je Darko Zorić.

Osim rezultatske prednosti “metalurzi” su od 66. minuta imali i brojčanu prednost na terenu, nakon što je Mitrović dobio drugi žuti karton. Od tog trenutka Čelik je zagospodario terenom i nakon dvije propuštene prilike (Ivanovića) stavio tačku na meču u 73. minutu - triling Zorić, Đalac, Jovović izigrao je odbranu Mladosti, što je na pravi način krunisao Jovović, nakon čega je zaradio isključenje zbog slavlja (skinuo dres).

"Donekle smo pokušali da pariramo Čeliku u kombinovanom sastavu. Nismo uspjeli, protivnik je imao inicijativu, bolje držao loptu i stvorio više šansi. Mi smo iskoristili jedan prekid i propustili zicer Mugoše, ali šta je tu je, rezultat je bitan i kad izgubite ne preostaje ništa drugo sem da čestitate boljem od sebe", rekao je Nikola Rakojević, trener Mladosti.

Bonus video: