Agonija Rudara se nastavlja: Petrovac slavio u Pljevljima

Iako se očekivao tvrd meč između Rudara i Petrovca, malo ko je mogao da pretpostavi da će to biti jako slaba utakmica sa malo šansi i golova, a sa puno grešaka na obje strane
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2013. 11:53h

Nastavlja se agonija kluba sa najviše trofeja u nezavisnoj Crnoj Gori. Ni nakon pet utakmica Rudar ne zna za pobjedu, a pred trenerom Mirkom Marićem je dosta posla u predstojećoj pauzi.

Oko 800 gledalaca na stadionu pod Golubinjom nije moglo da uživa u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Iako se očekivao tvrd meč između Rudara i Petrovca, malo ko je mogao da pretpostavi da će to biti jako slaba utakmica sa malo šansi i golova, a sa puno grešaka na obje strane.

Čak 15 minuta se igralo između šesnaesteraca i tek je onda uslijedio prvi šut. Pucao je Miroje Jovanović poslije dobre solo akcije ali je golman Petrovca bio uspješniji.

Nakon toga ponovo se gledao dosadan, bezidejan fudbal, a onda u 40. minutu Petrovac dolazi do, ispostavilo se, odlučujućeg gola.

Poslije gužve ispred šesnaesterca Rudara, odlično su se snašli Vujović i Golubović koji su odigrali dupli, a ovaj drugi se odlično snašao u situaciji jedan na jedan sa golmanom Rudara Radanovićem i donio važne bodove za svoj tim.

"Blijedo izdanje obje ekipe. Ipak, nismo srljali i iskoristili smo jedinu situaciju pred golom Rudara. Osvojili smo važna tri boda", poručio je trener Petrovca Rudolf Maričić.

U drugom poluvremenu Rudar jeste više želio do gola, ali nije stvorio nijednu ozbiljniju situaciju. U samom finišu utakmice Japanac u redovima Rudara Kato Kohei je dobro izveo slobodan udarac ali je njegov šut završio za malo pored gola.

"Petrovac je iskoristio svoju jedinu polušansu na utakmici, dok smo mi igrali loše. Bili smo oslabljeni neigranjem Vlahovića i Nestorovića, ali ne tražim alibi. Nadam se boljim igrama nakon pauze", kazao je Mirko Marić, Rudara.

Bonus video: