I jedni i drugi prihvataju bod u jedinom pravom crnogorskom derbiju

Derbi će se igrati u specifičnom ambijentu, ali će imati draž, posebno zbog toga što je Budućnost pobjedom u Petrovcu najavila da će i sa tinejdžerima imati šta da pokaže
3 komentar(a)
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2013. 13:58h

Iako je cijelu prošlu sezonu provela na tabeli ispred Budućnosti, a na kraju i osvojila titulu, Sutjeska će tek danas, po prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori, biti favorit u velikom derbiju protiv Budućnosti (17, TV prenos).

Takođe po prvi put, duel dva najveća imena domaćeg fudbala igraće se prad praznim tribinama, zbog kazne koju podgorički klub još izdražava od prošle sezone.

Derbi će se, dakle, igrati u specifičnom ambijentu, ali će ipak imati draž. Posebno zbog toga što je podmlađena Budućnost pobjedom u Petrovcu prije četiri dana najavila da će i sa tinejdžerima u timu imati šta da pokaže ove sezone.

"Koliko god bili lišeni rezultatskog imperativa ove sezone, ta pobjeda nam je pomogla da se malo opustimo. Vjerujem da ćemo igrati sve bolje i bolje", kaže dvostruki strijelac u Petrovcu Darko Nikač, koji predvodi četvorku iskusnijih u podgoričkom timu, uz Ćetkovića, Radunovića i golmana Agovića.

Ostali su sve - ili gotovo sve - tinejdžeri i debitanti. Zato je Sutjeska favorit, priznaje Nikač.

"Oni su sačuvali tim koji je osvojio titulu, plus su se pojačali. Ali, ako ponovimo drugo poluvrijeme protiv Petrovca, onakav motiv, borbu i želju, uz preciznost i konkretnost u završnici, možemo da osvojimo bod, a možda i sva tri".

Poslije poraza od Grblja, fudbaleri Sutjeske pokušaće da se iskupe protiv Budućnosti, bez obzira na to što veliki rival dočekuje meč sa istim ambicijama - pobjedničkim.

Ipak, u sudaru dva najveća crnogorska kluba očekuje se neizvjesna borba, u kojoj nikšićki „plavo-bijeli“ vjeruju da mogu do tri boda, mada, kako kažu, ne bi bili nezadovoljni ni sa jednim.

Trener Sutjeske Dragan Radojičić u odnosu na meč sa Grbljem promiješaće karte sve sa ciljem da dođe do željenog ishoda...

"Sigurno da oba rivala iščekuju meč sa velikim ambicijama. Mi smo prošle godine forsirali mlade igrače. Ove sezone Budućnost je uzela sličan recept, uz kvalitet Marka Ćetkovića oformili su tim za respekt".

"Očekujem da će derbi biti kvalitetan, nažalost pred praznim tribinama. Međutim, i u takvom ambijentu naš cilj je da osvojimo cijeli plijen, mada ne bismo bili nezadovoljni ni sa bodom. U odnosu na meč sa Grbljem doći će i do nekoliko promjena zbog taktike i umora pojedinih igrača".

"U svakom slučaju očekujem da odreagujemo na pravi način. Protivnik je dokazao da može da se nosi sa svim rivalima, što znači da će biti ozbiljan konkurent za vrh tabele. Poseban motiv neće nam trebati. Ipak, je ovo najveći crnogorski derbi", rekao Radojičić.

Bonus video: