U Poljskoj počinje rasplet

Pred finiš kvalifikacija Crna Gora i dalje vodi na tabeli grupe H, ali će morati da pobijedi u Varšavi ako želi da zadrži tu poziciju
10 komentar(a)
Crna Gora - Poljska, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Poljska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2013. 08:01h

Kreće „operacija Poljska” - fudbalska reprezentacija Crne Gore danas će odraditi prvi trening uoči gostovanja Poljskoj u Varšavi 6. septembra, jednog od ključnih mečeva do kraja kvalifikacija za Mundijal.

Selektoru Branku Brnoviću danas bi do početka treninga (17.45) trebalo da se javi deset fudbalera: Stevan Jovetić, Fatos Bećiraj, Vlado Božović, Miloš Krkotić, Blažo Igumanović, Mitar Novaković, Miodrag Džudović, Marko Simić, Marko Vešović i Filip Kasalica.

Ostali sa spiska od 25 fudbalera trebalo bi da stignu u Podgoricu u ponedjeljak, najkasnije do utorka, kada će reprezentacija biti kompletna.

Brnović bi u srijedu trebalo da skrati spisak za dva imena, a let u Poljsku planiran je za četvrtak ujutru. Utakmica na velelepnom Nacionalnom stadionu u Varšavi igra se u petak u 20.45.

Saopštavajući spisak prije pet dana, crnogorski selektor izjavio je da će smanjenje pritiska sa leđa njegovih fudbalera biti ključni faktor u pripremi utakmice.

"Gledaćemo da izbjegnemo imperative i pritiske, jer mi nismo reprezentacija koja može da prijeti Poljacima u Poljskoj, ili Englezima u Engleskoj. To ne mogu ni bolje ekipe. Ali, nastojaćemo da dobro spremimo utakmicu i da ostvarimo dobar rezultat, zašta sigurno imamo kvalitet. Ako išta dobro može da se izvuče iz poraza od Ukrajine onda je upravo to što smo malo spustili loptu na zemlju. A ovo su ipak isti oni fudbaleri koji su pobijedili u Kijevu, koji su nadigrali Englesku, tako da jedno loše poluvrijeme protiv Ukrajine ne može da baci u vodu ono što su postigli do sada", kazao je Brnović.

Pred finiš kvalifikacija Crna Gora i dalje vodi na tabeli grupe H, ali će morati da pobijedi u Varšavi ako želi da zadrži tu poziciju.

Jer, iste večeri Englezi igraju na “Vembliju” protiv Moldavije, dok Ukrajinci imaju lagan zadatak kod kuće protiv San Marina.

Ukrajina i Engleska sastaće se četiri dana kasnije u Kijevu (10. oktobar), kada će Crna Gora biti slobodna.

Bonus video: