Grbalj siguran protiv Dečića

"Pauzu ćemo iskoristiti na popravljanju fizičke spreme igrača koji nijesu prošli pripreme", kazao je trener Grblja Aleksandar Nedović
0 komentar(a)
Grbalj-Dečić, Foto: Radio Kotor
Grbalj-Dečić, Foto: Radio Kotor
Ažurirano: 01.09.2013. 12:06h

Nakon senzacionalne pobjede nad prvakom Sutjeskom u Nikšiću, Grbalj je odličnu formu potvrdio i trijumfom na svom terenu sa Dečićem.

Domaćin je imao problema u prvom dijelu, koji su gosti dobili golom Rijada Pepića, ali su izabranici Aleksandra Nedovića u drugom dijelu preuzeli sredinu terena i uz sjajnu pas igru Delića, Jankovića i Martinovića, te nalete bočnih igrača Ilije Bogdanovića i Petra Vukčevića, presudili odbrani Tuzana.

Dečić se od starta opredijelio na kontru i već u 5. minutu Ljuljđuraj je bio u prilici, da bi u 43. minutu Rijad Pepić dobio duel sa Nikolom Bogdanovićem i potom je savladao Radulovića. Janković je potom propustio šansu, ali je u nastavku uslijedila prava ofanziva domaćina.

U 49. minutu Vukčević je promiješao odbranu gostiju, ali je Gačević odbranio udarac Ivana Delića. Šest minuta kasnije Martinović je izborio penal, koji je Delić pretvorio u izjednačenje.

Već u 65. minutu Delić je doveo Grbalj u vođstvo iz slobodnjaka, koji je tik iznad kaznenog prostora izborio Janković. Pobjedu je u 73. minutu evrogolom osigurao još jedan novajlija u Grblju, Petar Vukčević.

Bivši igrač Budućnosti je predriblao dvojicu igrača na desnoj strani a onda sa 20-tak metara raspalio po lopti koja je odsjela u suprotnom uglu gola Gačevića. Nedović je potom uz aplauze publike izveo dvojicu bivših prvotimaca Budućnopsti, Delića i Vukčevića, uz zaslužene aplauze publike.

"Bili smo svjesni da smo spremniji od rivala i da će strpljivom igrom doći i željeni rezultat. Ovom pobjedom smo potvrdili napravljeno u Nikšiću i sada ćemo pauzu iskoristiti na popravljanju fizičke spreme igrača koji nijesu prošli pripreme", kazao je Nedović.

Nakon što su sa dva gola u sudijskoj nadoknadi prošlog kola izborili remi sa Čelikom, igrači Dečića nijesu imali snage za još jedan podvig.

"Penal je opravdano dosuđen, ali je u akciji koja mu je prethodila nama zaustavljen napad zbog nepostojećeg ofsajda. Potom je Grbalj dominirao i zasluženo došao do pobjede", naglasio je Fuad Krklanović, trener Dečića.

Bonus video: