Bajern u penal-lutriji srušio Čelzi za prvi Superkup u istoriji

Bavarci su slavili nakon izvođenja penala (5:4), baš kao što je Čelzi uradio prošle godine u finalu Lige šampiona. Nakon 120 minuta igre bilo je 2:2
16 komentar(a)
Bajern, Foto: Beta/AP
Bajern, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.08.2013. 22:08h

Ono što je zla sreća uzela Bajernu u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona u Minhenu, dijelom mu je vratila večeras u Pragu - Bavarci su savladali Čelzi na isti način na koji su maja 2012. izgubili od istog kluba.

Bavarci su slavili nakon izvođenja penala (5:4), baš kao što je Čelzi uradio prošle godine, i to nakon izjednačujućeg gola u posljednjim sekundama drugog produžetka, upravo kako je uradio Drogba za Engleze prije 15 mjeseci.

Igra sudbine ili ne, tek Bajern je u četvtom pokušaju osvojio Superkup Evrope, a Pep Gvardiola prigrabio prvi trofej na klupi Bajerna.

U regularnih 90 minuta bilo je neriješeno 1:1, nakon što je Čelzi poveo golom Toresa u 8, a Bajern izjednačio preko Riberija u 47.

Prava drama na "Eden areni" u Pragu počela je pet minuta prije kraja, kada je vezista Čelzija Ramireš isključen zbog pogibeljnog starta nad Geceom.

Englezi su sa igračem manje morali u produžetke, ali su opet poveli čim je počeo "ekstra tajm" - Eden Azar se prošetao kroz odbranu Čelzija i jakim šutem probušio Manuela Nojera.

Kada su Njemci s igračem više promašili čak četiri zicera u drugom produžetku (Čeh maestralno odbranio tri puta) činilo se da će Murinjo i sa desetoricom nadmudriti Pepa Gvardiolu.

Ipak, u posljednjim sekundama drugog produžetka, bukvalno u posljednjoj akciji na meču, Havi Martines je nakog gužve u šesnaestercu ugurao loptu u mrežu za novu penal-lutriju u okršaju njemačkog i engleskog giganta.

Nakon sjajnih 120 minuta na golu, Petr Čeh nije imao svježinu prilikom izvođenja penala, igrači Bajerna savladali su ga svih pet puta, a lopta mu je nakon šuta Šaćirija bukvalno izmigoljila u mrežu.

Na drugoj strani, tragičar je bio Roman Lukaku, kome je Nojer u petoj seriji odbranio penal.

Bonus video: