Miljenović saopštio spisak za kvalifikacije

Selektor Miljenović je za duele sa Makedoncima, Farskim Ostrvima i Turskom pozvao 18. igrača
0 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.08.2013. 19:08h

Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je spisak igrača za kvalifikacioni turnir za odlazak na U19 Evropsko prvenstvo koji se igra u Makedoniji.

Selektor Miljenović je za duele sa Makedoncima, Farskim Ostrvima i Turskom pozvao 18. igrača. Naši omladinci kvalifikacije otvaraju 06. septembra duelom sa Farskim Ostrvima. Dva dana kasnije "sokolići" će odmjeriti snage sa domaćinom turnira, dok će u posljednjem kolu, koje se igra 11. septembra za protivnika imati vršnjake iz Turkse. Svi mečevi se igraju u Strumici sa početkom u 16.00 časova.

Uoči turnira selektor Miljenović ističe da će naš tim pokušati da osvoji jedno od prva dva mjesta i izbore plasman u elitnu rundu.

"Moran istaći da smo jako hendikepirani, ovog puta čini se i najviše od kada sam selektor, jer ne možemo računati na Cmiljanića, Kažića i Tučevića zbog povreda, Čađenovića koji je još uvijek bez kluba kao ni na Kosovića i Boljevića koji su u mladoj reprezentaciji".

"To su praktično standardni igrači ove selekcije i njihov izostanak predstavlja veliki hendikep za nas. Bez obzira na izostanke, nastojaćemo da osvojimo prvo ili drugo mjesto i plasiramo se u elitnu rundu kvalifkacija. Grupa je relativno teška, Turska je po rejtingu najbolja reprezentacija i najbliža je osvajanju prvog mjesta".

"Makedonija je domaćin turnira, što ih u neku ruku stavlja u krug kandidata za jedno od prva dva mjesta. Ono što kvalifikacije čini još težim je turnirski sistem takmičenja jer u pet dana treba da odigramo tri utakmice. Dobru uvertiru smo napravili pobjedom u Srbiji i nadam se da će to biti podstrek igračima da ostvarimo cilj, a to je plasman u elitnu rundu kvalifkacija", rekao je Miljenović.

Okupljanje omladinske reprezentacije zakazano je za 02. septembar 2013. godine na Trening kampu FSCG u Podgorici.

Spisak

Golmani: Marko Kordić (Vojvodina, Srbija), Suad Ličina (Čelik).

Odrbana: Jovan Baošić, Miloš Milović (Mogren), Jovan Bošković (Lovćen), Danilo Šarkić (Varegem, Belgija), Nemanja Cavnić (Zeta), Andrija Vukčević (Budućnost).

Vezni red: Marko Ćosić (Mogren), Marko Janković (Olimpijakos, Grčka), Idriz Toskić (Kijevo Verona, Italija), Mirnes Pepić (Padeborn, Njemačka), Milan Vušurović (Lovćen), Marko Ilinčić, Stefan Milošević (Budućnost).

Napad: Žarko Grbović, Lazar Lalošević (Mogren), Vladan Karadžić (Sutjeska).

Bonus video: