Kevin Prins Boateng u Šalkeu

“Presrećan sam što sam se vratio kući u Njemačku, što ću ponovo nastupati u najjačoj ligi na svetu”, kazao je Boateng, koji je rođen u Nemačkoj
3 komentar(a)
Kevin Prins Boateng, Foto: Beta/AP
Kevin Prins Boateng, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.08.2013. 17:33h

Šalke je potvrdio da je angažovao dokorašnjeg igrača Milana Kevin Prinsa Botenga, sa kojim je potpisan četvorogodišnji ugovor.

Boateng je na promociji rekao da je srećan što se vratio u zemlju gdje je rođen.

“Presrećan sam što sam se vratio kući u Njemačku, što ću ponovo nastupati u najjačoj ligi na svetu”, kazao je Boateng.

Boateng, koji je rođen u Nemačkoj, pred Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi je odlučio da igra za Ganu, državu odakle mu je otac.

Ovaj 26-godišnji igrač sredine terena u srijedu je u revanšu baraža za Ligu šampiona protiv PSV-a postigao dva gola za Milan u pobjedi italijanske ekipe od 3:0.

On će, uprkos nastupima za Milan u kvalifikacijama za LŠ, moći da nastupa za Šalke u grupnoj fazi najjačeg evropskog takmičenja.

Generalni direktor Šalkea Horst Held rekao je da je bilo lako dovesti Boatenga u Šalke, kao i da je cio proces oko transfera veoma brzo završen.

“Dogovor sa Milanom oko njegovog prelaska je bio veoma brz. Pregovori su započeti juče ujutro i evo već danas su završeni. Cio proces je bio poput munje. Boateng je igrač izuzetnog kvaliteta i jedan od lidera u ovom sportu”, kazao je Held.

Trener Šalkea Jens Keler ocijenio je da će Boateng značajno doprinijeti kvalitetu njegove ekipe svojim “velikim međunarodnim iskustvom”.

Boateng je tokom četiri sezone u Milanu odigrao 100 utakmica i postigao 17 golova. U karijeri je još nastupao za Hertu, Totenhem, Borusiju iz Dortmunda i Portsmut. Zabilježio je i devet nastupa za Ganu, a jednom se i upisao u listu strijelaca.

Bonus video: