Platini ogorčen na Ronalda i Real zbog nedolaska u Monako

Platini je od četvrtka ujutro bio na telefonskoj liniji s Florentinom Peresom, sa kojim je pokušao da dogovori Ronaldov dolazak na dodjelu nagrade, ali je Portugalac otišao u La Korunju
7 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.08.2013. 11:47h

Prema pisanju madridskog “Asa”, nedolazak Kristijana Ronalda na dodjelu nagrade za najboljeg igrača Evrope za prošlu sezonu razljutio je predsjednika Uefe Mišela Platinija.

Portugalac nije došao u Monako, jer je znao da nema apsolutno nikakvih šansi za osvajanje nagrade pored Lionela Mesija i Franka Riberija, koji je zasluženo uzeo trofej.

“Neće se još dugo ujedati za jezik”, slikovito je pojasnio jedan od bliskih saradnika predsjednika Uefe, koji je time nagovijestio moguću kaznu za asa Real Madrida.

Platini je od četvrtka ujutro bio na telefonskoj liniji s predsjednikom Madriđana Florentinom Peresom, sa kojim je pokušao da dogovori Ronaldov dolazak na dodjelu nagrade.

Međutim, Portugalac je umjesto toga otputovao sa ekipom u La Korunju, gdje je Real pobijedio Deportivo (4:0) u utakmici “Trofeja Teresa Erera”.

Lionel Mesi je za razliku od Ronalda dostojno podnio poraz u Monaku. Štaviše, uz veliki osmijeh je ispratio pobjedu Francuza.

Bonus video: