Murinjo opet protiv Gvardiole: Čelzi i Bajern za trofej Superkupa Evrope

Nakon tri godine "rata" u Realu i Barseloni, Murinjo i Gvardiola sastaće se ponovo, brže nego što su i sami mogli da očekuju
3 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2013. 15:38h

Kada je Pep Gvardiola prošlog ljeta napustio Barselonu, a Žoze Murinjo sezonu kasnije otišao iz Reala, završena je jedna od najinteresantnijih era “el klasika”. Dva velika trenera vodila su nemilosrdne duele i okršaje Barselone i Reala podigli na još veći nivo...

Večeras na “Eden areni” u Pragu, Gvardiola i Murinjo sastaće se ponovo, brže nego što su i sami mogli da očekuju - Bajern i Čelzi, predvođeni španskim i portugalskim trenerom, igraju za pehar Superkupa Evrope.

I Gvardiola i Murinjo stižu u Zlatni grad sa namjerom da osvoje prvi trofej u novim klubovima.

"Igramo protiv perfektnog tima, najboljeg na svijetu prošle sezone... Samo ekipe sa nevjerovatnim mentalitetom i kvalitetom fudbalera mogu da osvoje sve trofeje u jednoj sezoni. Rekao bih da je Bajern skup vrhunskih fudbalera koji su u najboljim godinama, a nama će biti izazov da igramo protiv takvog tima", izjavio je Murinjo uoči duela u Pragu.

Arjen Roben, krilo Bajerna, igraće i protiv bivšeg kluba i bivšeg trenera. Za Čelzi je nastupao od 2004. do 2007. pod Murinjovom komandom i za to vrijeme osvojio dvije titule Premijer lige.

"Imam visoko mišljenje o Murinju, baš kao i o ekipi Čelzija, koja je odigrala dvije dobre sezone. Biće to fantastičan meč", kazao je Roben.

Bajern i Čelzi već imaju iza sebe jedan legendarni međusobni duel. U finalu Lige šampiona 2012. godine, Bajern je na “Alijanc areni” 120 minuta napadao, Čelzi se sve vrijeme branio, ali su Englezi dočekali penal-rulet da prvi put u istoriji osvoje najveći klupski trofej.

"Ne, ne igramo za revanš. Ta riječ ne postoji kod nas. Mi smo prošle sezone bili najbolji u Evropi, osvojili smo sve što se moglo osvojiti, i nemamo više kome da se revanširamo", kazao je Uli Henes, predsjednik Bajerna.

Bez obzira na njegove riječi, Bavarci večeras igraju za dvostruku osvetu - Čelziju zbog finala LŠ 2012, a Murinju zbog finala 2010. Specijalni je tada dobio Bavarce sa Interom.

Deul aktuelnog osvajača Lige šampiona i Lige Evrope igra se večeras u 20.45 časova.

Bajern: Nojer, Lam, Boateng, Dante, Alaba, Švajnštajger, Roben, Miler, Kros, Riberi, Mandžukić.

Čelzi: Čeh, Aspilikueta, Teri, Kejhil, Ešli Kol, Van Ginkel, Ramireš, Azar, Mata, Oskar, Tores.

Galerija

Bonus video: