Barsa - Milan treći put zaredom

Juventus i Mirko Vučinić igraće u grupi B sa Real Madridom, čijeg trenera Karla Anćelotija očekuju dueli sa nekadašnjim klubom
11 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2013. 17:09h

Barselona i Milan sudariće se u Ligi šampiona treću godinu zaredom - nakon okršaja u grupi i u četvrtfinalu pretprošle, te dvomeča u osmini finala prošle sezone, žrijeb je ponovo spojio katalonskog i milanskog giganta, koji će tako u tri godine odigrati čak osam međusobnih duela.

Društvo u grupi H prave im nekadašnji šampioni Evrope, Ajaks i Seltik.

"Nikada ne možete dobiti laku grupu u Ligi šampiona. Milana odlično poznajemo, sa Seltikom smo igrali prošle sezone, čak su nas jednom pobijedili, dok je Ajaks klub sa bogatom istorijom - prokomentarisao je žrijeb Leo Mesi.

Juventus i Mirko Vučinić igraće u grupi B sa Real Madridom, čijeg trenera Karla Anćelotija očekuju dueli sa nekadašnjim klubom. Tu su još Galatasaraj i Kopenhagen.

"Mečevi sa Realom biće spektakularni, ali pažnja na Galatasaraj. Kao što znate, naš cilj je da prođemo u osminu finala", kazao je direktor Juventusa Bepe Marota.

Real i Juve igrali su finale Lige šampiona 1998. godine. Trijumfovali su Madriđani sa 1:0, golom Peđe Mijatovića.

"Biće uzbudljivo protiv Juventusa, sastaće se dva kluba sa velikom tradicijom. Galatasaraj poznajemo, igrali smo sa njima prošle sezone u nokaut fazi, već znamo koliko su neugodni", izjavio je direktor Reala Emilio Butragenjo.

Najizjednačenija je grupa F, gdje će se sastati najopasniji timovi iz trećeg i četvrtog šešira, Borusija Dortmund i Napoli, dovoljno da zagorčaju život Arsenalu i Marseju.

"Ovo je briljantno, sastaće se četiri skoz izbalansirana tima, gdje će presuditi nijasne. Zadovoljstvo je igrati protiv Arsenala, a jedva čekamo da osjetimo atmosferu sa tribina u Napulju i Marseju", riječi su Jirgena Klopa, trenera “milionera”.

Povratak u Ligu šampiona nakon tri godine Stevan Jovetić će okršajem sa evropskim šampionom Bajernom. Baš protiv Bavaraca 2009, Jo-Jo je odigrao posljednji meč u Ligi šampiona sa Fiorentinom.

Osim Bavaraca i Sitija, u grupi D su još CSKA iz Moskve i češki Plzenj.

"Interesantno. Biće ovo velika godina za nas - ocijenio je Vinsent Kompani, defanzivac Sitija.

Bajern kreće u odbarnu titule...

"Ne smijemo da potcijenimo rivale, naročito CSKA i Mančester siti - kazao je Karl-Hanjc Rumenige, direktor Bajerna.

Čelzi ne bi trebao da ima težak zadatak da se dočepa nokaut faze u konkurenciji Šalkea, Bazela i Steaue, dok će za nijansu biti teže Mančester junajtedu, kome su rivali Šahtjor, Bajer Leverkuzen i Real Sosijedad.

"Uzbudljiva grupa", kratko je prokomentarisao Džon Aleksander, sektetar Junajteda.

Mečevi prvog kola u svim grupama igraju se 17. i 18. septembra.

Grupa A

Mančester junajted

Šahtjor

Leverkuzen

Real Sosijedad

Grupa B

Real Madrid

Juventus

Galatasaraj

Kopenhagen

Grupa C

Benfika

PSŽ

Olimpijakos

Anderleht

Grupa D

Bajern

CSKA

Mančester siti

Plzenj

Grupa E

Čelzi

Šalke

Bazel

Steaua

Grupa F

Arsenal

Marsej

Borusija Dortmund

Napoli

Grupa G

Porto

Atletiko Madrid

Zenit

Austrija

Grupa H

Barselona

Milan

Ajaks

Seltik

Bonus video: