Barsa na mala vrata do trofeja Superkupa Španije

Barsa igrala 0:0 sa Atletiko Madridom u revanšu i zahvaljujući golu u gostima u prvom meču (1:1) osvojila prvi trofej u sezoni
9 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.08.2013. 23:20h

Barselona je osvojila Superkup Španije, a nije ni pobijedila Atletiko Madrid - nakon 1:1 na "Visente Kalderonu", revanš na "Nou Kampu" završen je 0:0, pa Katalonci slave zahvaljujući golu u gostima.

Aktuelni šampion Primere tako je osvojo prvi trofej u novoj sezoni, trener Tata Martino uopšte na klupi Barselone, ali navijači nisu impresionirani. Jer, to nije ona Barsa koja je gledana do prije nekoliko mjeseci. Da jeste, ne bi se prvi put u 2013. godini desilo da se meč "blaugrane" završi najnepopularnijim rezultatom, i to još na domaćem terenu.

Iako su počeli u najjačem sastavu, sa Mesijem i Nejmarom po prvi put od početka zajedno, Katalonci nisu imali dovoljno ideja kako da za 90 minuta slome čvrsti Atletiko. Srećom po Tatu Martina, bilo je dovoljno i 0:0, a Atletiko nije baš kalibar da slavi na "Nou Kampu"...

Prava uzbuđenja viđena su tek u finišu. Prvo su "kolčonerosi" ostali sa desetoricom (crveni karton za Felipea Luisa Kasmirskog), a onda je Barsa dobila penal, nakon faula Mirande nad Pedrom. Mesi je, međutim, pogodio prečku sa bijele tačke, baš kao protiv Čelzija u čuvenom polufinalu Lige šampiona 2012. godine.

S razlikom što ovaj promašaj nije bio tako koban...

Bonus video: