Lovćen čuva tradiciju na terenu Mladosti

U prethodna tri kola nije postigao ni gol, ali je Lovćen nastavio sa tradicijom sjajnih igara na Starom aerodromu
0 komentar(a)
Rakojević, Foto: Estadio Deportivo
Rakojević, Foto: Estadio Deportivo
Ažurirano: 29.08.2013. 10:41h

Bez obzira na to što u prethodna tri kola nije postigao ni gol, Lovćen je nastavio sa tradicijom sjajnih igara na Starom aerodromu. Cetinjani nikada u crnogorskom šampionatu nisu poraženi na terenu Mladosti, a i juče su boljom igrom došli do zaslužene pobjede.

Iako je kapiten Lovćena Vladan Tatar odlično procijenio da će mu lakše biti da odabere stranu u kojoj će jak vjetar pomagati njegovoj ekipi, do prve šanse su došli domaći igrači, ali je udarac glavom Boža Markovića za malo bio neprecizan. Domaćin je imao još jednu šansu, ali je na sjano proigravanje Japanca Takaje Kavanabea golman Lovćena Andrija Dragojević za malo bio brži od Gavrila Petrovića. Sve ostalo je bilo u znaku Lovćena, koji je poveo u 40. minutu - nakon slobodnog udarca Vuka Martinovića na petercu se najbolje snašao Luka Mirković.

U nastavku je Lovćen bio još opasniji, ali je Kavanabe sa gol linije osujetio sjajnu akciju rezerviste Balše Radovića i raspoloženog Luke Merdovića. Iako su se nizale akcije pred golom Nikole Marčelje, golman Mladosti je tek u drugom minutu sudijske nadoknade opet vadio loptu iz mreže. Merdović je sjajno prošao po desnoj strani, dodao do Nenada Stojanovića koji je pogodio donji lijevi ugao.

"Mi smo zasluženo pobijedili i to u dobrom momentu, jer su igrači skinuli teret imperativa rezultata u narednim utakmicama", kazao je trener Lovćena Mojaš Radonjić.

"Imali smo šanse samo na početku, tvrdim i nesvirani penal nad Stefanom Mugošom, ali je potom sve bilo u znaku Lovćena. Teško je kroz šampionat uigravati novi tim", rekao je Nikola - Peco Rakojević, trener Mladosti.

MLADOST - LOVĆEN 0:2

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 550. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Mirković 40, Stojanović 90+2. minutu (Lovćen). Žuti kartoni: Mugoša, Marković, Božović, Novović i Peličić (Mladost), Mirković i Radović (Lovćen).

Mladost: Marčelja 6,5, Živković 5,5, Mitrović 6, Petrović 5,5 (Kašćelan), Novović 5, Božović 5, Kavanabe 6 (Peličić), Pavićević 5, Marković 5,5, Savićević 5,5 (Knežević), Mugoša 5,5.

Lovćen: Dragojević 7, Radunović 6, Damjanović 6,5, Tatar 6,5, Martinović 7,5, Mirković 7,5, Brnović 7, Vušurović 6,5 (Radović 7,5), Halilović 7 (Vujanović), Stojanović 7 (Draganić), Merdović 7,5.

Bonus video: