Budućnost pokvarila feštu u Petrovcu

Petrovac je propustio šanse da vodi 3:0 u prvom poluvremenu, da bi u nastavku sa 3:0 dobila Budućnost
95 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2013. 08:58h

Koliko je fudbal čudna i magična igra, uz dužno poštovanje prema ostalim sportovima, najbolje su se uvjerili svi oni koji su uživo na renoviranom stadionu pod Malim brdom pratili meč Petrovca i Budućnosti.

Svečana atmosfera, stadion evropskih standarda (nedostaju reflektori, ali su i oni u planu u 2014), Petrovac silan, motivisan, pun pozitivnog naboja zbog prvog meča na svom stadionu nakon ravno 300 dana. Sa druge strane, nekoliko majstora i nekolicina golobradih mladića, lišeni respekta prema rivalu, spremni i odlučni da pokažu drskost, kvalitet i snagu.

Na kraju, „čudan” i rezultat - domaćin je mogao da vodi 3:0 u prvom poluvremenu, da bi u nastavku sa 3:0 povela Budućnost, za prvu pobjedu izmijenjenog podgoričkog sastava u novoj sezoni.

"Zadovoljan sam naravno, ali i pomalo i tužan što smo domaćinu pokvarili svečanu atmosferu. Petrovac je bio bolji rival u prvom dijelu, ali smo mi mudro čekali naše šanse i dočekali da postignemo golove. Ova ekipa ima potencijal i to će tek pokazati", rekao je pomoćni trener Budućnosti Goran Perišić.

Sve bi vjerovatno bilo drugačije na kraju da su Jablan, a potom i Muhović, na početku matirali Agovića. Ili da je sudija Radunović prekršaj nad Muhovićem okarakterisao penalom, umjesto slobodnim udarcem (faul na liniji šesnaesterca).

Šanse su domaći prokockali i u 19. minutu kada Muhović nakon gužve sa 10 metara nije matirao Agovića, ili u 34. kada je isti fudbaler poslije dobrog progravanja Pejakovića, na drugoj stativi u skoku promašio kompletan gol...

Ili, kada je u smiraj poluvremena Jablan u pokušaju centaršuta zatresao okvir darovovitog golmana gostiju.

"Ostaje žal, ali izgleda da smo izgorjeli u želji da poslije skoro godinu zaigramo na našem terenu. Šanse smo prokockali u prvom poluvremenu, u drugom su nas uništili kontranapadi", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Domaćin je bolje otvorio i drugo poluvrijeme, ali je kazna za promašaje bila surova. Pravo niotkuda stigao je gol gostiju. Supertalentovani, 16-godišnji Andrija Vukčević odlično je zavrnuo loptu u šesnaesterac, a Darko Nikač je sjajnim udarcem glavom pogodio za šok na tribinama.

Demoralisanog domaćina Budućnost je potom „uništila” kontrama. U 78. minutu Radunović je lansirao Ćetkovića, uslijedila je vrhunska asistencija i još bolja realizacija rezerviste Ilinčića, kome je svega sedam minuta na terenu bilo dovoljno da postigne prvi prvoligaški gol. Tačku na rapsodiju Budućnosti u nastavku stavio je Nikač, nakon nove dobre asistencije Ćetkovića.

Domaći su na kraju samo uveličali spektakl, kada je rezervista Đukić u prvom minutu nadoknade preciznim udarcem savladao Agovića.

PETROVAC - BUDUĆNOST 1:3

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca 900. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Đorđe Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Đukić u 90+1. minutu za Petrovac, Nikač u 56. i 86, Ilinčić u 78. minutu za Budučnost. Žuti kartomi: Vujović (Petrovac), Tomković (Budućnost).

Petrovac: Popović 6, Šofranac 6, Grbović 6, Pejaković 5,5 (Dragićević), Golubović 6 (Đukić 7), Jablan 6,5 , Čelebić 6 (Vujačić), Vujović 6, Ivanović 6, Lakić 6 , Muhović 6,5.

Budućnost: Agović 7, Tomković 6,5, Radunović 6,5, Orahovac 6,5, Bor. Kopitović 6,5, N.Vukčević 6 (Ilinčić 7), Hočko 6,5, Ćetković 7, A.Vukčević 7 (Boj.Kopitović 6,5), Rogošić 6,5, Nikač 7,5 (Milošević).

Galerija

Bonus video: