Dečić u nadoknadi do boda sa Čelikom

Dečić je u sudijskoj nadoknadi sa dva pogotka došao do boda protiv favorizovanog Čelika
4 komentar(a)
Lekic, Foto: Savo PRELEVIĆ
Lekic, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 29.08.2013. 09:27h

Čelik nije uspio da do prvenstvene pauze osvoji maksimalan broj bodova, jer je na nevjerovatan način Dečić u sudijskoj nadoknadi sa dva pogotka došao do boda.

Kapiten Dečića Edin Lekić je u prvom minutu nadoknade preciznim šutem sa 17 metara iznenadio golmana Akovića. Samo minut kasnije Milivoje Novović je, na slavlje domaće publike, iskoristio grešku golmana Čelika, koji je tako prokockao velika dva gola prednosti.

"Čelik je bio bolji za gol u prvom poluvremenu, ali smo mi u nastavku bili bolja ekipa i potom diktirali ritam utakmice. Ponosan sam na veliko srce i hrabrost mojih igrača, koji se nijesu predavali do kraja" kazao je Fuad Krkanović, trener Dečića.

Iako su igrači Čelika u prvom dijelu stvorili nekoliko šansi, jedini precizan bio je Đalac u 42. minutu. U nastavku su uz veliku želju fudbaleri Dečića polako preuzimali inicijativu, ali Vujačić i Novović nijesu bili precizni. To je u 87. minutu kaznio rezervista Nikolić, nakon odlične akcije Brnovića i Ivanovića. Uslijedio je furiozan finiš domaćina, čiji je rezervni golman Đoković zbog primjedbi sudiji morao u svlačionicu.

"Vodili smo sa 2:0, Dečić nas do tog trenutka nije ugrozio, ali smo izgubili dva bopda. Ali to je fudbal! Uspjeli smo da damo i drugi gol u momentimapritiska domaćina, a onda smo u svega 60 sekundi dozvolili da primimo dva gola. To se ozbiljnoj ekipi kakva Čelik preteneduje da bude, više ne smije desiti", prokomentarisao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

DEČIĆ - ČELIK 2:2

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 300. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić i Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Lekić 90+1, i Novović 90+2. minutu za Dečić, Đalac u 42. i Nikolić 87. minutu za Čelik. Žuti kartoni: Ljuljđuraj, Zlatičanin, Lekić, Đoković (Dečić), Jovović, Krsteski, Videkanić, Račić (Čelik). Crveni karton: Đoković (Dečić).

Dečić: Gačević 6, Padović 6, Ramović 6,5, Novović 7, Ljuljđuraj 6,5 (Ar. Adžović), Popović 5,5 (Al. Adžović 6,5), Lazarević 6,5, Zlatičanin 6,5, Lekić 6,5, Vujačić 6, Vučić 6 (Pepić 7).

Čelik: Aković 5,5, Jovović 7, Mujdragić 6,5, Krsteski 6,5, Videkanić 6,5, Hadžibulić 6,5, Brnović 6,5, Ivanović 6,5, Zorić 6,5 (Kosović), Đalac 7 (Nikolić 7), Račić 6,5 (Adrović).

Bonus video: